kapat
03.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Kangurum

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Turk.Net

 

En gaddar serif


Arizona'daki çadır-hapishanede "çöl kanunu" uygulatıyor: Herşey yasak, çizgili mahkum giysisi ve pembe don mecburi

ŞERİF JOE 69 YAŞINDA
AMERİKA'NIN Arizona eyaletindeki Phoenix kentinin 69 yaşındaki gaddar şerifi Joe Arpaio, adını ilk olarak 6 yıl önce duyurdu. Kente yeni bir hapishane yapılması gerekiyordu. Ancak firmalardan gelen teklifler dudak uçuklatıyordu. 2 bin mahkum kapasiteli hapishanenin inşası için 4 milyon dolar isteniyordu.

SADECE 100 BİN DOLAR
PARAYI çok bulan Şerif Arpaio, 2 bin mahkumu çölün ortasına kurdurttuğu askeri çadırlara yerleştirdi! Bunun için sadece 100 bin dolar harcadı. Bazıları mahkumları fırınladığı için şerife karşı çıktı. Ancak eyalet yönetimi ve halk oldukça memnundu. Çünkü yazılı ve görsel yayınların yasak olduğu çadır-hapishanede hiç olay çıkmıyordu.

YAZSAN KİTAP OLUR
ŞERİF Arpaio'nun, "yazsan kitap olur" dedirten bir diğer anısı ise "pembe külotlarla" ilgili: "Bir gün Maricopa kasabasındaki mahkumların görevlilere verilen siyah iççamaşırlarını çaldığını tespit ettik. Bir ders vermek gerekiyordu. En nefret ettikleri renk nedir diye düşündüm. Herbirine onlarca pembe külot yaptırıp zorla giydirttim."

KATI KURALLAR
ARPAIO'NUN, mahkum giysileri konusunda da katı kuralları var. "Doktorlar gibi beyaz, onuruyla çalışan işçilerimiz gibi turuncu giydirmem. Uygunu siyah-beyaz çizgili giysiler" diyen Arpaio, mahkumları, Red Kit'teki gibi ayaklarından zincirlerle bağlı olarak çeşitli işlerde çalıştırıyor.

WYATT EARP KİMDİR?
1848'de Illinois'te doğdu. Kansas'ın Dodge City kasabasında şeriflik yaptı. 26 Ekim 1881'de kasabayı saran haydutları 30 saniye içinde yok ederek efsaneleşti. Onun bir kahraman olduğunu savunanlar çok. Ancak gözünü kan bürümüş bir ölüm makinesi olduğunu söyleyenler de az değil. 80 yaşında ölen Wyatt Earp'ü sinemada Kevin Costner oynadı.

KÖPEKLER KIYMETLİ
Mahkumların giderleri halkın vergileriyle ödendiği için Arpaio oldukça ekonomik davranıyor. Bir mahkumun günlük yiyecek masrafı 60 cent (600 bin TL) ama polis köpeklerine 1.1 dolar (bir milyon yüzbin lira) ayrılıyor. Üstelik köpekler klimalı kulübelerde kalıyor.

 
İstanbul 2008 Olimpiyat Oyunlarına seçilebilicek mi?

Kesinlikle Evet. En güçlü aday İstanbul ve bu sefer seçilecek.
Hayır. Rakip ülkeler daha üstün özelliklere sahip İstanbul yine yenilecek.
İstanbul başarılı olabilir ama Uluslararası Olimpiyat Komitesi İstanbul'u seçmeyecek.

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır