kapat
27.03.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

İmzadan eli yoruldu


Arazi yolsuzluğuna karışan Avukat Ömer Yıldırım, Hakim Mehmet Resuloğlu'nun da içinde bulunduğu kumpası anlattı
Bursa Emniyet Müdürlüğü'nün yürüttüğü Yeşil Vadi Operasyonu'yla yakalandıktan sonra sorgusunda bülbül kesilen Avukat Ömer Yıldırım trilyonlarca liralık arazi yolsuzluğunun nasıl yapıldığını tek tek anlattı. Yıldırım, içine girdikleri işin boyutlarının giderek büyüdüğünü belirterek, bir günde 99 belgeyi birden imzalayan çete üyesi hakim Mehmet Resuloğlu'nun "İmza atmaktan elim yoruldu" diye şikayet ettiğini söyledi. Kaçak yapılaşmaya açılacak arazi sahipleriyle emlakçılar arasındaki bağlantının Kocaeli Çetesi elebaşı Hadi Özcan'ın sağ kolu olarak bilinen Nuri Çıkmış tarafından sağlandığını açıklayan Yıldırım, "Davaları bize Nuri Çıkmış ve Oktay Koçal getirirdi. Biz de hemen dosyasını hazırlardık" dedi.

RAYİCİ 120 MİLYON TL
Açılan her davada hisse başına 120 milyon lira para aldıklarını belirten Yıldırım, "Parayı daha sonra Karamürsel Adliyesi Mahkeme Katibi Yusuf Kınalı, Yazıişleri Müdürü Şıpkat Kaleli ve mafya üyeleriyle paylaşırdık" dedi. Bir günde 99 karar hazırlayıp hakim Mehmet Resuloğlu'na imzalattıklarını söyleyen Yıldırım, ifadesinde şunları anlattı:

"Asliye Hukuk Mahkemesi'nin mühür ve kaşeleri bizde bulunurdu. Bütün mahkeme kararlarına avukat Mustafa Turalıoğlu ile büroda hazırlayıp hakime imzaya götürürdük. Bir gün 99 mahkeme kararı hazırlayıp, Karamürsel Adliyesi'ne katip Yusuf Kınalı'nın odasına gitmiştik. Buradan da Hakim Resuloğlu'na imzaya gönderdik. Ancak kararların çokluğu hakimi bunaltmıştı ve bize 'ne çok getiriyorsunuz, imzalamaktan kollarım yoruldu' diye çıkışmıştı. İşlemleri bir gün içinde tamamlayıp 4 günde mahkemeyi bitirirdik."

HAKİMİN OĞLUNA OTO
Yıldırım'ın ifadesinde hakim Resuloğlu'nun üniversite öğrencisi oğlu Emre'ye otomobiller alındığını iddia ettiği de belirlendi. Yıldırım, kararları çıkarttıktan sonra borçlarını ödemeyenlerden Çıkmış ve Koçal'ın tehditle tahsilat yaptıklarını da belirtti.Operasyonda 6 silah ile 150'ye yakın merminin ele geçirildiği öğrenildi. Ruhsatsız silahlardan birinin de Avukat Mustafa Turalıoğlu'na ait olduğu belirlendi.

RESULOĞLU İÇİN DAHA ÖNCEDEN KOVUŞTURMA İZNİ
Karamürselde görev yaptığı dönemde verdiği kararlarla binlerce dönüm araziyi mafyaya peşkeş çeken Asliye Hukuk Hakimi Mehmet Resuloğlu'nun, HSYK (Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu) tarafından görevden uzaklaştırıldığı ve hakkında kovuşturma izni verildiği belirlendi. Resuloğlu HSYK'nin görevden uzaklaştırma kararının ardından emekliye ayrıldı. Resuloğlu hakkındaki idari soruşturma yaklaşık 1.5 yıl önce başlatıldı. Adalet Bakanlığı'na gelen bir ihbar üzerine harekete geçen Teftiş Kurulu, soruşturma başlattı. Hazırlanan ön raporda, Resuloğlu'nun, Hazine ve tarım arazilerinin hukuka ve yasalara aykırı şekilde parsellenmesine ve satışına ilişkin kararlara imza attığı belirtildi. HSYK, Resuloğlu'nun görevden uzaklaştırılmasına ve adli soruşturma için gerekli iznin verilmesine karar verdi. Bunun üzerine İstanbul DGM Başsavcılığı, "Yeşil Vadi" operasyonu çerçevesinde Hakim Resuloğlu hakkında soruşturma başlattı. Resuloğlu hakkında yürütülen adli soruşturmanın dava aşamasına geldiği öğrenildi.

Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulu tarafından hazırlanan idari soruşturma raporunun ise tamamlanarak "meslekten ihraç" talebiyle HSYK'ye sevk edildiği ve bu soruşturmanın da karar aşamasına geldiği bildirildi.

Ersin BAL - İbrahim ÖGE

 
Sabahonline'nın değişen tasarımını nasıl buldunuz?

Eskisine göre çok beğendim
Eskisi daha iyiydi
Farketmez

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır