kapat
27.03.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Köprünün iyilik meleği


Başkomiser Ali Şuayip Yılmaz, Boğaz Köprüsü'nde 15 gün arayla 2 kişinin yaşamını kurtardı
Çok değil bundan 15 gün kadar önce ekonomik kriz nedeniyle köprüden atlamak isteyen bir genci köprünün korkuluklarına kelepçeleyerek kurtarmıştı Başkomiser Yılmaz. Önceki gün de köprüye çıkıp kendini yakmak isteyen Abdullah Oflaz'ı hayata döndürdü.

26 yıllık polis, "panter" lakaplı 50 yaşındaki Ali Şuayip Yılmaz'ın her 2 olayda da soğukkanlı ve sevgi dolu yaklaşımı gözlerden kaçmadı.

HERKESİN 'BABA'SI
6 aydır Boğaziçi Koruma Amiri görevini yürüten başkomiseri yanında çalışan memurları da çok seviyor ve ona "baba" diye hitap ediyor. Mesleğini o kadar seviyor ki Yılmaz, emeklilik yaşı gelmesine rağmen köşesine çekilmeyi düşünmüyor.

Evli ve 3 çocuk babası Başkomiser Yılmaz, 1992-94 yılları arasında Narkotik Şube Ekipler Amirliği, 1995'te Heybeliada Karakol Amirliği, 1998-99 Batman Sason İlçe Emniyet Amirliği, 1999-2000 yılları arasında Kadıköy Koruma Büro Amirliği görevlerinde bulunmuş.

NASİHAT EDİYOR
Yardım isteyen her vatandaşa gayet içten yaklaşan başkomiser, Boğaz Köprüsü'nden atlayarak, yaşamına son vermek isteyenleri "Hayat ne olursa olsun olsun yaşamaya değer", "Borç daha fazla çalışarak ödenir ama hayat bir daha geri gelmez" diyerek sakinleştirmeye çalışıyor. Başarılı da oluyor.. 15 gün önce ekonomik kriz yüzünden bunalıma giren Nihat Topaslan'ı da, "Atlayınca herşey bitecek mi? Geride kalanların çekeceklerini unutma" diyerek yumuşatmayı başaran başkomiser, bir anlık dalgınlığından yararlanarak Topaslan'ı köprüye kelepçeleyiverdi. Önceki gece kendini yakmak isteyen 44 yaşındaki Abdullah Oflaz'ı da lakabına yaraşır şekilde bir panter çevikliğiyle yakalayan Başkomiser Yılmaz, Oflaz'ı bir anda etkisiz hale getirdi.

ÖZER KILIÇ Ğ YALÇIN BEL

 
Sabahonline'nın değişen tasarımını nasıl buldunuz?

Eskisine göre çok beğendim
Eskisi daha iyiydi
Farketmez

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır