kapat
27.03.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Otoların basket maçı


Basketbol sahasının da bulunduğu okul bahçesi otopark olarak işletilen Kasımpaşa Lisesi'nde öğrenciler spor yapacak yer bulamıyor.. Yüzlerce öğrenci ders arasında parkedilmiş araçların arasında dolaşıp hava alıyor
Maddi kaynak yaratılması için okul bahçelerinin otopark olarak işletilmesiyle ilgili yönetmelik Kasımpaşa Lisesi'nde "abartılı" şekilde uygulanıyor. Basketbol sahasının da bulunduğu bahçenin otopark olarak işletilmesi nedeniyle öğrenciler spor yapacak yer bulamıyor. Sahalarının sabahtan akşama kadar araçlarla işgal edilmesi yüzünden basketbol potalarını uzaktan seyretmek zorunda kalan Kasımpaşa Lisesi öğrencileri, "Otopark uygulamasına son verilmesini istiyoruz" diyor.

İŞGAL SONA ERMELİ
Beden eğitimi derslerinde daracık alanları kullanmak zorunda kaldıklarını hatırlatan öğrenciler, "Okulumuzun kazanç elde etmesini istiyoruz ama bahçenin tümüyle işgal edilmesini haksızlık olarak değerlendiriyoruz" diye konuşuyor. Gazetemize telefon eden veliler de, "Okul yönetimi otopark alanını daraltmalı. Çocuklarımızın basket sahası kapatılmamalı" çağrısı yapıyor. Bahçenin otopark olarak işletilmesiyle ilgili kararın kendisinden önceki müdür tarafından alındığını söyleyen Kasımpaşa Lisesi Müdürü Necdet Dülger, "Buradan gelecek paraya muhtacız. Okul için yaptığımız harcamaların büyük bölümünü otoparktan sağlıyoruz" açıklamasını yapıyor.

YÖNETİM: MECBURUZ
Kendilerine bir talimat gelmediği sürece uygulamayı sürdüreceklerini belirten Dülger şöyle konuşuyor: "Okulumuzda çoğunlukla kısıtlı imkanlara sahip ailelerin çocukları okuyor. Yani velilerin maddi katkısı yok denecek düzeyde. Okulun eğitim-öğretim faaliyetini sürdürebilmesi için bahçeden kazanç sağlanması gerekiyor."

 
Sabahonline'nın değişen tasarımını nasıl buldunuz?

Eskisine göre çok beğendim
Eskisi daha iyiydi
Farketmez

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır