kapat
27.03.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Turk.Net

 

Eroinden kurtuldu AIDS'e yakalandı


13 yaşında Almanya'da uyuşturucuyla tanışan, Türkiye'de bu illetten kurtulup geçmişe sünger çeken talihsiz K.A, bu kez AIDS'e yakalandığını öğrendi...
Sigarasından bir nefes çeken 27 yaşındaki K.A, "Yaşadıklarım herkese ders olsun" derken uzaklara dalıyor. Belli ki geçmişi bir film şeridi gibi gözünün önünden geçiyor. Genç yaşına rağmen yaşadıklarından olsa gerek, daha yaşlı görünüyor.

13 yaşında uyuşturucuyla tanışan, 17'sinde uyuşturucuyu kendi çabasıyla yenip yeni bir hayata başlayan K.A, tam "herşey yoluna girdi" diye düşünürken nereden bulaştığını bilmediği AIDS'e yakalandığını öğrenmiş. Çevresindekileri de bir anda kaybedivermiş.

MUTSUZ GEÇEN ÇOCUKLUK
K.A'nın ibret verici hikâyesi 6 yaşında Berlin'e, ailesinin yanına gitmesiyle başlıyor. 13 yaşında arkadaşlarına özenerek esrara, 15'inde eroine başlayan K.A, para bulmak için bir çeteye girmiş. Kimi zaman uyuşturucu satıcılığı kimi zaman hırsızlık yapmış. Babasının kendisini Alman polisine teslim etmesi bile fayda etmeyince, Türkiye'ye gitmek istemiş ve halasının yanına Malatya'ya gönderilmiş. Tek başına uyuşturucuyla mücadele eden K.A başarılı da olmuş. Askerliğin ardından Marmaris'te otellerde çalışmaya başlayan K.A geçmişe bir sünger çekmiş.

KABUS BAŞLIYOR
"Yılın personeli" bile seçilen K.A kulak çınlaması şikâyetiyle doktora gider. İlaç kullanır bu kez terleme, halsizlik gibi belirtiler başlar ve 43 kiloya düşer. Doktorlar kendisine tüberküloz tedavisi gördüğünü söylemektedir ama Eliza testi HIV pozitif vermiştir. Kısa süre sonra gerçeği öğrenir. K.A, AIDS'i nasıl kaptığını bilmiyor. Çevresi kendisinden uzaklaşınca bir arkadaşının yardımıyla İzmir'e yerleşiyor. AIDS olduğunu kimse bilmiyor!

Meltem SEYİS - Mustafa HEPEKİZ

 
Sabahonline'nın değişen tasarımını nasıl buldunuz?

Eskisine göre çok beğendim
Eskisi daha iyiydi
Farketmez

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır