kapat
24.03.2001
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Finansinvest
 
NECATİ DOĞRU(ndogru@sabah.com.tr )

Bizim parayla bizim kızları otel odasında öpüyor Van-Dan!

Merhaba diyene ayak... Hello diyene ayak... Hoş geldin diyene ayak... Hoppalaşmış otel odası kızlarından lüp memeli Özlem'e ayak... Pörsük göbeği meydanda Gizem'e ayak... Anakent Belediye Başkanı Müfit'e de ayak....

İstanbul krizle ağlıyor.

Oğlan otomatiğe bağlanmış.

Kimi görse ayak kaldırıyor.

Siz zannetmeyin ki, bizim şehirlerin şehri, tarihin incisi, Doğu Anadolu'nun sevgilisi Van şehrinden İstanbul'a "ekonomik krizin sancılarını dindirecek" bir marifetli adam geldi.

Yok...Yok...

Bu gelen Van'dan değil...

Bu gelenin adı Van Damme...

Fakat bizimkiler ona kestirmeden Van-Dan deyiverdiler. Vietnam yüzlü Van-Dan, çağrılıp gelmiş Amerika'dan... Karate çekme, judo yapma, düz duvara tırmanma, havada sekiz takla atıp 80 kanlı-bıçaklı serseriyle sille- tokat, tekme-yumruk dövüşerek ve filmin sonunda 80'ini de yere sererek işi bitiren Hollywood'un dördüncü sınıf aktörüyle eğleniyor İstanbul!

Önde...

Anakent Belediye Başkanı...

Yanında...

Vietnam yüzlü Van-Dan...

Arkada belediye yağcıları...

Sağda kameralar, kameralar...

Solda TV'ler, TV'ler...

Çoluk-çocuk....

İşsiz- güçsüz...

Van-Dan kimi görse, bir balet marifetiyle ayak kaldırıyor ve ayağını kaldırdığı zaman da daracık kıçının iki kanadı pantolonundan çıkacakmış gibi halleniyor.

İstanbul, Neron gibi eğleniyor.

Van-Dan, tescilli kokain içici...

Tedavi görmüş eski bir alkolik...

Bar-gece kulübü kaçkını...

Çürük karı- kız düşkünü...

Davet ediyorlar, getiriyorlar İstanbul'un seçkin otellerinden Princess'ın kral dairesinde ağırlıyorlar. Bu kral dairesinin günlük fiyatı 1000 dolar... Van-Dan, dört gün dört gece kaldı, eder sana 4 bin dolar.

Van-Dan bir kral.

Krallar eskiden ata binerdi.

Şimdi Limuzin otoya biner.

Limuzin otonun günlük kirası 500 dolar, 4 günde eder sana 2 bin dolar.... Van-Dan'ı korusun diye tutulmuş iki koruma 4 günde alır 400 dolar... Kimden çıkar bu para, kim masrafı öder?

Paranın ne önemi var...

Önde Belediye Başkanı Müfit...

Yanında eroinci Van-Dan..

Arkada belediye yağcıları...

Çoluk-çocuk...

TV'ci muhabir kız..

Kameraman oğlan...

Duygular sümük...

Sevgiler olmuş salya...

İstanbul Anakent Belediyesi, Bağcılar Spor Tesisi açıyor... Tamam da bu Van-Dan, kaç dolara geldi? Bu ayak kaldırma gösterileri için kaç dolar aldı? Parayı kim ödedi, kimin kesesinden ödedi?

Sözleşmişler söylemiyorlar.

Laf karıştırıyorlar...

Anlamamazlığa getiriyorlar.

Anakent Belediyesi söylemiyor, açıklamıyor. Van-Dan'a; "How much money did they pay you sir...!" diye soruyorlar, Van-Dan kurulu teyp gibi; "Money is not important..." deyip gündüz törenlerde ayak kaldırıyor. Gece barlarda dağıtıp, alkolde boğuluyor, otel odasının kral dairesinde pörsük memeli hoppa Özlem ile löp göbekli Gizem'e; "Böyle vücut görmedik, taş gibi kasları var. Viagra almadığını söyledi, mükemmel performansı var..." diye mani söyletiyor. Van-Dan, gece Özlem'le, Gizem'i öpüyor, sonra TV'ye çıkıp ayak kaldırarak TV'ci Reha'yı da öpüyor.

Tamam da eski eroinci, tedavi geçirmiş alkolik Van-Dan, bizim fallikleşmiş kızlarla Televizyoncu Reha Muhtar'ı kimin parasıyla öpüyor.

Belediye'nin parasıyla...

Bizim paramızla...

İstanbul halkının vergilerinden toplanmış parayla... Madonna, Bryan Adams, Michael Jackson gibi ünlülerin organizatörü Ahmet San, "Bu organizasyon yapılsa yapılsa 100 bin dolara yapılır. 50 bin dolarını Van-Dan'a verirler. 50 bin dolar organizatöre kalır" diye tahmin düşüyor. Dolasıyla Van- Dan, bizim halkın parasıyla bizim fallikleşmiş kızları otel odasında öpüyor. Bizim gazeteler de bunu; "Taş gibi vücudu vardı..." diye utanmadan ulusal gurur diye yazıyor.

Duygular sümük...

Sevgiler olmuş salya...

Habercilik ise pisliğe övgü...

Ayak kaldırıyor Van-Dan....

Arkasında bin bir yalan- dolan...

Araştırıp elde ettiğim kesin bilgilere göre, İstanbul Bağcılar'da açılışı yapılan ve 7.5 trilyon liraya mal edildiği söylenen spor salonu, aslında İstanbul Anakent Belediyesi'nin değildir. Anakent Belediyesi en az 100 bin dolar (bugünün parasıyla 100 milyar lira) ödeyerek getirttiği tahmin edilen Van-Dan'ı kullanarak, kendine ucuz prim yapmaya çalışıyor. Bu adama ve organizatörüne bu krizde 100 milyar lira halk parası ödemek tek kelimeyle kepazeliktir. Bu salon yasa gereği İstanbul Anakent Belediyesi'nin Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğü'ne olan 10 trilyon liralık borcunu kapatmak karşılığı, Beden Terbiyesi'nin arsası üzerine yapılmıştır. Yapılan anlaşma ve tespit edilen program gereğince, Bağcılar Spor Salonu 1 ay sonra asıl sahibi İstanbul Bölge Müdürlüğü'ne törenle devredilecektir. Gerçek açılışı da o zaman bir kez daha yapılacaktır.

Belediye'nin yaptığı yalan-dolan.

Bizim parayla...

Bizim çürük kızları...

Ve de televizyoncu Reha'yı...

Öpüyor durmadan Van-Dan...

 
Sabahonline'nın değişen tasarımını nasıl buldunuz?

Eskisine göre çok beğendim
Eskisi daha iyiydi
Farketmez

 


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır