kapat
24.03.2001
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Superbahis
 

Aşık oldular


2008 Olimpiyatları'nın kaderini belirleyecek heyet, dün önce metroyu gezdi. Ardından Ayasofya'yı gezen üyeler, İstanbul'a tam not verdi
Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Değerlendirme Komisyonu üyeleri, 2008 Olimpiyat Oyunları'na aday 5 kentten birisi olan İstanbul'daki incelemelerini sürdürüyor.

Heyet üyeleri, İstanbul'daki üçüncü günlerinde dün sabah 4.Levent-Taksim metro hattını gezdiler. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna, Türkiye Milli OIimpiyat Komitesi (TMOK) Genel Sekreteri Togay Bayatlı ve İstanbul Olimpiyat Oyunları Hazırlık ve Düzenleme Kurulu Genel Koordinatörü Yalçın Aksoy ile birlikte metroda özel bir vagonla 4. Levent'ten Taksim'e dek gelen bir grup heyet üyesi, burada yetkililerden bilgi aldı.

Duvar yıkıldı
Gezi sırasında Taksim ile Şişhane'yi birleştirecek ve halen çalışmaları süren tünelin içindeki bir duvar da törenle yıkıldı. Böylece Şişhane ile Taksim arasındaki tünel kazma çalışmaları da tamamlanmış oldu.

Bu sırada tünelde çalışan işçiler, ellerindeki Türk bayraklarının yanı sıra, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin amblemini taşıyan ve İstanbul 2008 olimpiyat adaylığı flamalarıyla, Ali Müfit Gürtuna ile birlikte gazetecilere poz verdi.

Yalçın Aksoy, 4 yıl önce metro hattını IOC üyelerine minibüslerle gezdirdiklerini, bugün ise son derece modern bir metroyu IOC Değerlendirme Komisyonu üyelerine gezdirebilmenin gururunu yaşadıklarını söyledi.

İkiye bölündüler
Değerlendirme Komisyonu, metro gezintisinden sonra iki gruba ayrıldı. Bir grup şehrin tarihi ve turistik yerlerini gezerken diğer grup da dağ bisikleti ve plaj voleybolu müsabakalarının yapılması planlanan yerleri inceledi.

Metroda sanat müziği ziyafeti
METRO gezisi sırasında hayli neşeli görünen IOC Değerlendirme Komisyonu üyelerinden Güney Koreli Kang-Ro Yoon, metroya giriş sırasında elini kaldırarak Türkçe, "Türkiye'yi seviyorum. Yaşasın Türkiye" diye bağırdı. Koreli üye ile Sergey Bubka, birbirlerinin sırtına, "İstanbul 2008" çıkartmalarından yapıştırdılar. Gezide heyet üyelerine Türk Sanat Müziği yayını yapıldı. Yağmur nedeniyle konuklara "İstanbul 2008" özel şemsiyeleri dağıtıldı.

Turistik gezi hayran bıraktı
DEĞERLENDİRME Komisyonu üyelerinin bir kısmı daha sonra Sultanahmet'e gittiler. Ayasofya Müzesi'ni dolaşan konuklar, tarihi güzelliklere hayran olduklarını belirttiler. Diğer bir grup Belgrad Ormanı, ENKA Tesisleri ve Dolmabahçe'de müsabaka yerlerini kontrol ettiler. Bu grubun özellikle dağ bisikleti yarışlarının yapılacağı Belgrad Ormanı'nı çok beğendikleri gözlendi.

İstanbul için en kritik gün
ULUSLARARASI Olimpiyat Komitesi Değerlendirme Komisyonu üyeleri 4 günlük incelemeleriyle ilgili olarak bugün 16.30'da bir basın toplantısı düzenleyecek ve izlenimlerini anlatacaklar. Ataköy Olimpiyatevi'nde yapılacak toplantıda medya mensupları, üyelere merak ettikleri soruları yöneltecekler.

l MUSTAFA YALÇIN

 
Sabahonline'nın değişen tasarımını nasıl buldunuz?

Eskisine göre çok beğendim
Eskisi daha iyiydi
Farketmez

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır