kapat
24.03.2001
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Turk.Net

 

Sezer'den tam destek


Cumhurbaşkanı Sezer, "Ulusal Program"ın AB'ye üyelik yolunda önemli bir kararlılık göstergesi olduğunu söyledi
Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, hükümetin açıkladığı Ulusal Programı, Avrupa Birliği (AB) tam üyeliği yolunda olumlu bir adım olarak değerlendirirken, AB ulusal programı ile ekonomik program arasında bir etkileşim olacağı, programlardan birinde sağlanacak başarının ötekini de olumlu yönde etkileyeceği inancında olduğunu bildirdi. Sezer, Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü ve Dışişleri Başdanışmanı Tacan İldem, aracağılıyla yaptığı açıklamada, ulusal program ve hazırlıkları süren ekonomik programla ilgili görüşlerini açıkladı.

ÇAĞDAŞLAŞMANIN GEREĞİ
İldem, Sezer'in Kopenhag kriterlerini çağdaşlaşmanın gereği olarak gördüğünü belirterek, "Cumhurbaşkanı bu ölçütleri yalnız AB istediği için yerine getirilmesi gereken ögeler olarak değil, yurttaşlarımızın özlemlerine yanıt oluşturacak hak ve özgürlüklerin sağlanması, ekonomik ve toplumsal gelişmenin ileriye götürülerek, gönenç düzeyinin yükseltilmesinin bir aracı olarak değerlendirmektedir." dedi.

ÇANAKKALE GAF DEĞİL
Cumhurbaşkanlığı Basın Sözcüsü Metin Yalman ise, Cumhurbaşkanı Sezer'in, 18 Mart günü Çanakkale'nin düşman işgalinden kurtuluşu dolayısıyla gönderdiği telgrafta bir hatanın bulunmadığını açıkladı. Yalman, aynı içeriğe sahip mesajın ve kutlama telgrafının 9. Cumhurbaşkanı Demirel döneminde de gönderildiğini belirterek, Çanakkale Belediyesi'nin 1990 yılında bu yönde bir karar aldığını belirtti.

Bin Ali'ye fahri doktora
TUNUS Cumhurbaşkanı Zeynel Abidin Bin Ali'ye, Ankara'da, Cumhurbaşkanı Sezer'in de katıldığı bir törenle Bilkent Üniversitesi tarafından Siyaset Bilimi Fahri Doktora unvanı verildi. Bilkent Mütevelli Heyeti'nin aldığı kararla verilen doktora unvanı, Bin Ali'ye Rektör Vekili Abdullah Atalar tarafından törenle sunuldu. Bin Ali, törende yaptığı kısa konuşmada, Atatürk'ün liderliğini yaptığı modernleşme hareketinin Tunus'taki siyasi gruplar arasında büyük bir yankı uyandırdığını ifade etti. Törenin ardından Cumhurbaşkanı Sezer ile Tunus Cumhurbaşkanı Bin Ali, Bilkentli öğrencilerin aralarına girerek, hatıra fotoğrafı çektirdiler.

 
Sabahonline'nın değişen tasarımını nasıl buldunuz?

Eskisine göre çok beğendim
Eskisi daha iyiydi
Farketmez

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır