kapat
24.03.2001
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 


Önce milli ruh

Türkiye için fevkalade önemli bir maç. 2002 Dünya Kupası'na gitmek istiyorsak, başta Slovakya olmak üzere sahamızdaki tüm maçları kazanmak zorundayız. Ben Şenol Güneş'in fevkalade cesur bir kararla Hollanda gibi bir futbol devi ile Hollanda'da hazırlık maçı yaparak, Slovakya'ya hazırlanmasını doğru buluyorum. Çünkü her antrenör bunu yapmayı göze alamaz. Ve tabii iyi futbolla elde edilen beraberlik, futbolculara güven kazandırdı.

Bu, işin sevindirici tarafı. Bir de üzücü tarafı var: Milli maçların bilhassa G.Saray'a ters gelmesi. Çünkü Milli Takım'ın iskeletini G.Saray oluşturuyor. Slovakya, Makedonya derken, ligde Beşiktaş, hemen sonra da Real Madrid'e karşı oynayacaklar. Bunun için lig maçlarının tehirini istiyorlar. Bir anlamda kulüpler milli takımın önüne geçmeye çalışıyor. Slovakya sınavının bu periyoda denk gelmesinden endişeliyim. Çünkü ben zamanında kulüp yöneticilerinin milli oyunculara telefon açıp, "Aman topa fazla girmeyin, sakatlık olmasın. Kendinizi kollayın" dediklerine çok şahit oldum. İnşallah bu sefer böyle şeyler olmaz.

Hakan&Alpay'a dikkat

Ogün için 'Sakat' diyorlar. Ogün takımın belkemiklerinden bir tanesi. Ama ben oynayacağını tahmin ediyorum. Çünkü sakatlarla ilgili gelen haberler çelişkili ve tuhaf. Bunlar da insanları endişeye düşürüyor.

Ve ben futbolcuların bu maçın önemini anladıklarına eminiz. Bu defa lüzumsuz hareketler yapıp, lüzumsuz sarı kartlarla kendilerini zor durumda bırakmayacaklar. Bunlar ilerleyen maçlarda başımıza çok iş açabilir.

Slovaklar tipik orta Avrupa futbolu oynuyorlar. Ama ne olursa olsun kendi evimizde kazanmak mecburiyetindeyiz. Bütün Türkiye de Milli Takım'ın arkasında. Bir avantajımız daha var. İki tane fizik olarak çok hazır oyuncuya sahibiz. Bir tanesi Hakan, gol umudumuz. Bir tanesi de Alpay defansın belkemiği olacak. İkisi de dünyanın en zor liglerinde oynuyorlar ve bunun getirdiği fizik güce sahip sahipler.

Ciplerden ağzı yanan federasyon, maç için primi belirlemedi. Bu işlerde önce milli gurur gelir. İnşallah sakatsız ve iyi bir 11'le sahaya çıkıp maçı kazanırız. Eğer galip gelirsek Makedonya'daki maç için büyük moral kazanırız. Ama burada kötü bir sonuç alırsak, deplasmandaki maç bizim için zor olabilir.

 
Sabahonline'nın değişen tasarımını nasıl buldunuz?

Eskisine göre çok beğendim
Eskisi daha iyiydi
Farketmez

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır