kapat

19.03.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Limasollu
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.


Revizyon şart

Dün bir kez daha gördük ki Trabzonlu futbolcular inançlarını ve güvenlerini tamamen yitirmişler. Çünkü karşılarında gerçekten son yılların en kötü futbolunu ortaya koyan Beşiktaş önünde farklı bir skoru yakalamaları içten bile değildi. Fakat bordo-mavili takım 70.dakikaya kadar o kadar aciz ve yetersiz görüntüler ortaya koydu ki anlamakta zorluk çektik. Kenar atakları yok, savunma güvenliği yok. Hücum birikimlerinde birbirini tamamlayan iki pası birarada göremedik.

Trabzonspor'un yediği gollere bakacak olursak savunma yetersizliğinin ne denli üst düzeyde olduğunu görürüz. Yenilen ilk golde Nesim'in büyük hatası vardı. Macit ve Osman bırakın topu oyuna olumlu sokmayı savunma ilkelerini yerine getirmekten çok uzaktaydılar. Orta alanda Gökdeniz'in daha önceki maçlara oranla gerekli yeterlilikte olmaması yüzünden özellikle hücum girişimlerinde etkili olamadılar.

Sorumluluk bilinci yok
Beşiktaş savunmasının Trabzonspor'dan fazla bir farkı yok. Maçın büyük bölümünde inanılmaz hatalar yaptılar. Özellikle çizgi halinde kaldıklarında Trabzonlu oyuncular ileri uçtaki arkadaşlarına daha akılcı ve becerikli paslar verebilseler çok önemli gol fırsatları üretebilirlerdi.

Artık bordo-mavili takımın gelecek için kısa, orta ve uzun vadede revizyona büyük gereksinimi olduğunu kabul etmek zorundayız. Öncelikle bu formayı giyen oyuncuların sorumluluk bilinçlerinin üst düzeyde olması gerektiğini bir kez daha vurgulamak istiyorum.

Yarınlarda başarılı sonuçlara imza atmak isteniyorsa bugünden başlayarak çok ciddi, kapsamlı bir planın ortaya konma zamanı geldi diye düşünüyorum.

Spor Yazarlari sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır