kapat

19.03.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Limasollu
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yazarlar
Meltem'i değiştiren aşk
Meltem Cumbul, gençliğin karşısında örnek teşkil etmek istediğini söylüyor. Cumbul, "Şu anda piyasada çok kötü örnekler var ve ben onlardan biri olmak istemiyorum" diyor

Aylar önce bir röportaj yapmıştık Meltem Cumbul'la... Gencecik bir ağabeyi kaybetmişti kanserden... Ve ölüm en büyük korkusu olup çıkmıştı... "Ailemden birilerinin benden önce öleceğini düşündükçe kabuslar görüyorum" demişti...

Ve sonra o kötü hastalığa annesini de teslim etti... Ama sahne ışıkları sönemezdi ve annesinin ölümünden birkaç gün sonra şov için yine sahnedeydi ve yine gülümsüyordu... Ve sohbetimize o zor günlerden, gözyaşlarıyla kahkahaların dramatik buluşmasından söz ederek başladık.

* Annenin ağırlaştığı günlerde sen 'Zeyno'ydun. Ekrandan insanları güldüren kız... Onu kaybettikten birkaç gün sonra da sahnede müthiş bir şovun içinde dans edip, şarkı söylüyordun. Ölümün karşısında ayakta kalabilmeyi nasıl becerebildin?

Annem hastanedeyken "Yılan Hikayesi'nin çekimleri için şehir dışındaydım. Ayakta duramıyordum. Ama kamera önünde olmak durumundaydım. Onun ölümünden sonra da sahneye çıkmam gerekiyordu. İzleyiciye hiçbir şey yansıtmadım. Ama neler yaşadığımı bir de bana sorun. Yine de Allah'tan ablalarım var, babam var, Şevket var.

'HAYAT SADECE İŞ DEĞİL'
* Senin için kariyer çok önemliydi. Hırsların vardı... Şimdi ise daha sakin bir Meltem var sanki.

Hayat sadece iş değil. Kariyer benim için amaç değil. Bunlar beni mutlu olmamı sağlayan şeyler. İşimde başıma gelebilecek kötü şeyler beni belli bir dönem için mutsuz eder ama hayatımı mahvetmez. Hayatımda öncelikli olan sevdiklerim var. Kariyer ve iş de önemli. Çünkü ben gençliğin karşısında görevli olduğuma inanıyorum. Çünkü ortada çok kötü örnekler var. Ben onlardan biri olmayacağım. İyi örnek teşkil edeceğim. Ama mesleğim benim hayatım da olmayacak.

* Bir önceki röportajımızda 'satranç oyunu gibi bir ilişki istiyorum. Zeka olmalı, iki taraf da akıllı hamleler yapmalı' demiştin. Hala aynı düşüncede misin?

İlişkide artık kadın-erkek diye bakmıyorum. 'Hayat arkadaşım' diye bakmaya başladım. Zeka oyunlarının yer almadığı çok başka noktalar var. Bu da o kişilik gelişimi ile ilgili bir şey. Tabii ki yaşın ilerlemesi insana çok başka şeyler de öğretiyor ama yaşadığın şeyler çok daha fazlasını öğretiyor. Şimdi ilişkiye bakışım tamamıyla paylaşım ve hayatı beraber yaşamakla ilgili.

HER ZAMAN HAKLI ÇIKTIM
HER zaman doğru projeler içinde yer almam gerektiğine inanıyorum. Projeye inanmıyorsam asla içinde yer almam. Tabii ki hata yapma hakkım var ama ben çok büyük bir misyonum olduğuna inanıyorum. Bu nedenle her zaman doğru projelerde yer almalıyım. Yeni filmlerin hemen hemen hepsinden teklif geldi. Örneğin Hemşo'da oynamamı istediler ama film çekimlerine başlamadan 8 gün önce istediler bunu. Teklif bile ettirmedim.

İŞİMDE ÇOK TİTİZİM
Ben işimde son derece profesyonelim. Seyircim bana güvenmek durumunda. Öyle riske atamam. İşine son derece profesyonel bakan insanlarla çalışırım. Çekimlerden 8 ya da 18 gün önce teklifle gelen insanlarla çalışamam... Senaryo konusunda kimseye danışmam. Okuduğumda iyi olup olmadığını kendim değerlendiririm. Böyle davranmak durumundayım.

Şimdiye kadar hiç yanlış bir seçimim olmadı. İçinde yer alıp da 'keşke ben bunu yapmasaydım' dediğim tek bir proje bile yok.

Asi kız tarihe karıştı
* Şevket Gözalan ile yaşadığın beraberliğin hayat görüşündeki değişimde etkili olduğunu söyleyebilir miyiz?

Bence değişimimle beraber seçimim o zaten. Değişimimin de Şevket'ten biraz daha önce başladığını düşünüyorum. Çünkü insan yaşamak istediklerine göre birlikte olacağı kişiyi seçiyor. Ben tabii ki sevgi ve aşk birlikteliklerinden söz ediyorum. Öyle bir dönemde onu seçtiğime karar veriyorum. Çünkü kadın seçer. Erkek seçilir. Şevket'te iki insanın nasıl tek vücut olabileceğini gördüm. En kötü olayları yaşarken yanımdaydı. Hani 'ah şu anda yanımda olsa' dersin ya... O hep yanımdaydı. Bir yıl içinde kendi kişiliğim çok değişti. Herkesin 5-6 yılda kat edebileceği bir yolu ben bir yılda büyük bir hızla aştım gibi geliyor.

* Hayatın da sakinleşti mi?

Hayatım sakinleşmedi, ben artık daha sakin bakmayı becerebiliyorum. Eskiden çok aceleciydim. Yaşadığım olaylar beni daha sabırlı ve sebatkar yaptı. Daha kabullenici bir tarafım var artık. Asi tarafım hala var ama daha değerlendirerek bakıyorum olaylara. Daha çok dinler oldum. Eskiden dinlemezdim. Kafasının dikine giden bir yapım vardı. Anlatırken 'anlamıyorlar' derdim. Şimdi ne kadar anlamasalar da ben anlatmaya çalışıyorum.

Şengül BALIKSIRTI


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır