kapat

19.03.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Limasollu
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Aktif Dagitim
Bayram yine hortladı
Eroin kaçakçılığı suçundan dosyası hayli kabarık olan kapatılan RP'nin eski vekillerinden Mustafa Bayram'ın damadı Cumhur Yakut, ele geçirilen 326 kilo eroinin sahibi olduğu gerekçesiyle aranıyor

İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğü ekipleri, iki aydır çok gizli sürdükdükleri operasyonun sonunda piyasa değeri 5 trilyon lira olan 326 kilo eroin ele geçirdi. 'Timsah' adı verilen operasyonda ele geçirilen 326 kilo eroinin sahibi olarak, uyuşturucu kaçakçılığı suçundan hakkında çok sayıda dava açılan kapatılan Refah Partisi eski Milletvekili Mustafa Bayram'ın damadı Cumhur Yakut aranıyor.

Polis, gizli olarak sürdürdüğü operasyonda Gaziosmanpaşa ve Bağcılar'da tespit edilen iki ayrı adrese aynı anda baskın düzenledi. Bağcılar'daki adrese düzenlenen baskında 34 VA 4315 plakalı minibüs içinde zulalanmış 326 kilo eroin ele geçirilirken, Gaziosmanpaşa bulunan depoda da eroinin presleme yapıldığı ortaya çıktı. Ele geçirilen eroinin, Afganistan'dan gelerek İran üzerinden Türkiye'ye sokulduğu ve İngiltere'ye gönderilmesi planlandığı belirlendi.

Taksim'de bulunan Yakut Otel'in sahibi olduğu belirtilen Mustafa Bayram'ın damadı Cumhur

İki adrese Şok baskın
Yakut ile Baybaşin'in amcasının oğlu olan ancak, soyadını daha sonra değiştiren ortağı Naif Yavuz Türk'e ait olduğu açıklanan eroinin yurtdışına gönderilmesini Himmet Şahin yapıyordu. Uyuşturucunun organizasyonunu ise 1997 yılında TEM Otoyolu'nda, yolcu otobüsünde bulunan Ömer Balaban, Ayhan Fındık, Murat Balaban, Halil Altınsoy, Bedri Kara ve Nedim Sevim'in katledilmesi olayının azmettiricisi olduğu iddiasıyla yargılanan Gaffur Çalışkan'ın yaptığı belirlendi. Olayın ardından yakalanan Çalışkan, daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Firari Çalışkan, ayrıca uyuşturucu ticareti yapmak suçundan da halen İstanbul DGM'de yargılanıyor.

326 kilo eroini yurtdışında alacak olan kişinin ise daha önce uyuşturucu ticareti yapmak suçundan daha önce İstanbul DGM'de yargılanan ve öldürülen kumarhaneler kralı Ömer Lütfü Topal'ın eski iş ortağı Hasan Erkuş olduğu belirtildi.

TİMSAH Operasyonu'nda ayrıca, 189 gram kokain, 197 gram esrar, 9 adet Rivotril marka hap, 1 adet tabanca, 11 binek oto, 1 minibüs ve 1 adet pres makinesi ele geçirildi.

OPERASYON DEVAM EDİYOR
Polis, son yılların en büyük operasyonu olan "Timsah Operasyonu" ile ilgili olarak firarda bulunan Cumhur Yakut, Naif Yavuz Türk, Gaffur Çalışkan ve Hasan Erkuş'un yakalanması için operasyonlara devam ediyor.

Dokunulmazlığına Dokunulamıyor
Hiçbir partide barınamayan Bağımsız Milletvekili Bayram dokunulmazlık zırhını giyip, ağır suçlarının hesabını vermiyor

TİMSAH Operasyonu ile adı yine gündeme gelen Bağımsız Van Milletvekili Mustafa Bayram hakkında bugüne kadar 8 kez eroin kaçakçılığı iddiasıyla soruşturma yapıldı. Adı toplam 131 kilo eroin, 12 kilo baz morfin kaçakçılığı olaylarına karıştı.

İlk olarak 1979'da Van'da 9 kilogram eroin kaçakçılığına adı karışan Bayram, 1980'de de ünlü uyuşturucu kaçakçısı Halil Havar'ın da yakalandığı olayda 5 kilogram eroin kaçakçılığıyla suçlandı. 1983'te 12 kilogram baz morfin ile yakalanan soyadı Bayram olan 13 akrabasıyla birlikte tutuklandı. 1988'de ise 8 kilogram eroin satışına aracılık yaptığı gerekçesiyle hakkında gıyabi tutuklama kararı çıkarıldı. 1984'te Van'da 64 kilogram eroin, 1987'de İstanbul'da 7 kilogram eroin, 1986'da İstanbul'da 20 kilogram eroin, 1986'da yine İstanbul'da 20 kilogram eroin olaylarından ötürü tutuklandı. Ancak serbest kaldı. Bayram'ın toplu hâlâ devam ediyor. Yargılandığı davalardan ötürü, 1995'teki milletvekili genel seçimlerinden önce yurtdışına çıkış yasağı da bulunan Bayram, ANAP'tan milletvekili seçilip, Meclis'e girince, hakkındaki davalar donduruldu. Bayram, 18 Nisan 1999 seçimlerinde de Fazilet Partisi'nden Meclis'e girdi. Hiçbir partinin kabul etmediği Bayram, FP'den de istifa edip, bağımsız milletvekili oldu.

LAKABI TOPAL MUSTAFA
17 çocuklu eski RP'li Mustafa Bayram'ın Van'da iki oteli bulunuyor. Bu otellerin halk arasındaki adı ise "Eroin 1" ve "Eroin 2". Suç dosyası eroin kaçakçılıkları, cinayet gibi iddialarla hayli kabarık olan Mustafa Bayram'ın adı polis kayıtlarında "Topal Mustafa" olarak geçiyor. Aslında ayakları sakat değil. Ancak aksak aksak 'efevari' yürüdüğü için bu lakapla anılıyor.

Serdar CANIPEK


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır