kapat

19.03.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Limasollu
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Aktif Dagitim
Bufalo kavgası
Bufalo soruşturmasını yürüten Savcı Kızılarslan'ın polisi hedef alan sözleri İçişleri Bakanlığı'nca "şöhret yarışı" olarak nitelendi

Bufalo operasyonu soruşturmasını yürüten Ankara DGM Savcısı Hakan Kızılarslan'ın, "Yargı organları ile çekişme içinde olabilecek siyasi iradeye bağlı bir kolluk teşkilatıyla, suç örgütleriyle mücadele etmek mümkün değildir" şeklindeki sözleri poliste rahatsızlık yarattı.

Kızılarslan'ın açıklamasından sonra İçişleri Bakanlığı bünyesinde Bufalo Operasyonu'nun tüm aşamalarını içeren bir rapor hazırlandı ve Bakan Sadettin Tantan'a iletildi. Raporda, soruşturmanın ilk olarak Savcı Talat Şalk'a verildiğini, daha sonra Kızılarslan'ın dahil edildiği ve Şalk'ın bilinmeyen bir nedenle soruşturmadan çekildiğine dikkat çekildi.

YETERSİZ DELİLLERLE GÖZALTI
Raporda, soruşturmayı savcılığın değil, polisin başlattığı belirtilerek polisin siyasi iradenin yönlendirmesinde çalıştığı iddiasına yanıt verildi. 30 kamu görevlisini gözaltıha alan Kızılarslan'a ağır eleştiriler yer alan raporda "Savcılığın talimatıyla 4 gün gözaltında tutulan görevlilerin çoğu savcılık, kalan bölümü de hakimlikçe serbest bırakılmıştır. Bu kamu görevlilerinin 4 gün gözaltında kaldıktan sonra serbest kalmış olmaları sebebiyle yeterli delil olmadan gereksiz yere gözaltı işlemi yapıldığı, yolsuzluk soruşturmalarının bazı savcılar tarafından sansasyonel biçimde ve diğer savcılarla şöhret yarışı yapar şekilde yürütüldüğü hukuk çevrelerince değerlendirilmiş ve konu manidar karşılanmıştır" denildi.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır