kapat

19.03.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Limasollu
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Aktif Dagitim
Banka dönemi bitti evde celik kasa 'in'
Üstüste batan bankalar vatandaşı yeni önlemler almaya itti. Bankalara güveni kalmayan vatandaş, parasını artık banka yerine 'ev tipi çelik kasalar'da saklıyor

Çelİk kasa satışında tam bir patlama yaşanıyor. Parasını ve değerli ziynet eşyasını bankaların özel kasalarında tutanlar; artık evlerine çelik kasa almaya yöneliyor. Bankalara güveni kalmayan ve kendi tasarrufunu gözünün önünde tutmayı tercih edenlerin gözdesi artık anahtarlı çelik kasalar.

Fatih'te 22 yıldır çelik kasa satan Metin Altunbaş, ekonomik kriz sonrası satışlarında artış olduğunu söylüyor. Eskiden kuyumculara ve büyük şirketlere satış yaptıklarını belirten Altunbaş, "Parasını bankaların batması durumunda kaybetmek istemeyen vatandaş evine çelik kasa alıyor. Genellikle 80-90 milyon lira arasında değişen ev tipi çelik kasalara rağbet var" diyor.

HIRSIZA VAKİT KAYBETTİRİR
Çelik kasanın hırsıza vakit kaybettirdiğini söyleyen Altunbaş, "Açılamayacak kasa yoktur" diyor. Bir hırsızın, hırsızlık yaparken 20-30 dakika sonra paniklemeye başlayacağını ifade eden Altunbaş, çelik kasaların burada işe yarayacağını söylüyor. Ağırlığı ortalama 80 kilo olan ev tipi bir çelik kasanın kolay kolay yerinden kıpırdamayacağını vurguluyor.

Alper URUŞ


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır