kapat

25.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Kasabanın en güzel kızı
Afet-i devran Monica Bellucci Malena filmindeki rolüyle dünya çapında bir yıldız olmaya doğru emin adımlarla gidiyor. Ne de olsa film, Cinema Paradiso'nun yönetmeninin elinden çıkma

Yeni İtalyan afetimizin adı Monica Bellucci. Bu güzel kız çocuğu İtalya'nın iç bölgelerinde küçük bir kasabada doğup büyümüş. Bütün genç kızlığı, İtalyan erkekleri sayesinde ıslıklanarak geçmiş. Yolda yürüdüğü zaman bakmayan yokmuş. O zamanlar sinemaya gidip film artistlerine bakıp iç çekermiş ama tabii kamyoncu bir baba ve ev kadını bir annenin çocuğu olarak film dünyasına fersah fersah uzak olduğunu da bilirmiş.

'Düzgün' bir meslek edinmeye karar veren Bellucci, üniversitede hukuk bölümüne girmiş. Bu arada okul parasını ödemek için ufak ufak fotomodellik yapmaya başlamış: "Başlangıçta

fazladan para olur diye düşündüm. Sonra mankenlik ajanslarından birine başvurdum. Hemen beni işe koştular. Milano, Paris, Allah ne verdiyse bütün dünyayı dolaşmaya başladım. Gençken biliyorsunuz para kazanmak ve bağımsız olmak süper bir olay. Yaşam senin yerine çoktan karar vermiş oluyor zaten."

ÖDÜM KOPTU
İtalyan Barosu için üzücü bir durum oluyor tabii, çünkü Bellucci hukuğu falan boşveriyor ve tamamen mankenliğe veriyor kendini. Üç yıl boyunca Dolce & Gabbana gibi ünlü giyim firmaları, Fransız Elle dergisi gibi ünlü dergilerin kapakları için poz veriyor.

Bu arada içini bir kurtçuk kemirmiyor da değilmiş: "Bütün arkadaşlarım okullarını bitirip avukat doktor

oluyorlardı. Gelecek için hiçbir şeyim yoktu elimde. Aktris olmak istiyordum ama olup olmayacağımı bilmiyordum. Ve insanlar bana büyük bir hata yaptığımı söyleyecek diye ödüm kopuyordu."

Neyse ki düşündüğü gibi gitmiyor işler ve İtalyan dizilerinden birinde bir rol kapıyor. Bu onu feci şekilde mutlu etmiş çünkü o saate kadar "iyi oynayamayacak kadar güzel" diyorlarmış. Ünlü yönetmen Francis Ford Coppola da böyle düşünmeyenlerdenmiş ki anında onu görüp "Bram Stoker'in Drakulası" filminde oynatmış. Hem de bir kan emici olarak!

Bundan sonra Allah "yürü ya kulum" demiş sevgili İtalyan bacımıza. Bir düzine İtalyan, Fransız filminden sonra "Şüphe Altında" (Suspect) filminde Gene Hackman ve Morgan Freeman'la beraber oynadı. (Arena)

LEZZETLİ DEDİKODU MALZEMESİ
İtalyan güzeli Bellucci'nin başrolde oynadığı "Malena" Berlin Film Festivali'nde görücüye çıktı ve büyük ilgi gördü. Cinema Paradiso ve Il Postino gibi Amerika'da 'iş yapan' Avrupa filmlerinden biri olması beklenen "Malena" Sicilya'da geçiyor. Yönetmen de romantik Giuseppe Tornatore... Monica, İkinci Dünya Savaşı'nda kocası ölen dul bir kadını oynuyor. Fakat aşırı güzelliğinden dolayı kadınlar için lezzetli bir dedikodu malzemesi, erkekler içinse iştah açıcı bir seks objesi haline geliyor. Monica bir yerde kendi gençliğini oynamış oluyor. Doğup büyüdüğü İtalyan kasabasında ona ıslık çalmayan, arkasından bakmayan yokmuş. Ama neyse ki artık böyle olmuyormuş. Ünlü olunca sadece imza istemeye geliyorlarmış.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır