kapat

28.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Superbahis
Türkeş'in parasını kim çekti
Alparslan Türkeş'in İngiltere'deki Deutsche Bank hesabında bulunan 575 bin mark, 845 bin dolar ve 367 bin sterlinlik mirasından düşen payı alabilmek için Türkeş'in birinci eşinden olan kızları Umay Günay ve Ayzıt Türkeş'e karşı ikinci eşi Seval Türkeş ve çocuklarının açtığı davanın ikinci duruşması yapıldı.

Ankara 11. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen davanın dünkü duruşmasına, davacılar avukatı Salim Özdemir ile davalılar avukatı Umur Tamur ve Berna Özpınar katıldı. Alparslan Türkeş'in, İngiltere'deki Deutsche Bank'taki hesabından para çekmeleri konusunda kızlarına 1988 yılında vekaletname verdiğini belirten Tamur, Türkeş'in 1994-1995 yıllarında İngiltere'ye yaptığı ziyaret sırasında da "ölümünden sonra da hesabından para çekebilecekleri konusunda kızları Ayzıt Türkeş ve Umay Günay'a vekaletname bıraktığını" söyledi.

Tamur, müvekkillerinin parayı 1994-1995 yılında verilen vekaletnamelerle çektiklerini öne sürerek, bankaya müzekkere yazılarak paraların çekildiği vekaletnamelerin istenmesini talep etti. Davalı avukatları, karşı tarafın sunduğu delilleri inceleyip beyanda bulunmak için süre istediler. Yargıç Asarlıoğlu, taraflara delillerini sunmaları için süre verilmesine ve Deutsche Bank'a müzekkere yazılarak Türkeş'in hesabındaki paraların ne zaman ve kim tarafından, hangi vekaletnameyle çekildiğinin sorulmasına karar vererek duruşmayı erteledi.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır