kapat

28.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Superbahis
Töreci vekillere ceza
Somuncuoğlu'nun cumhurbaşkanlığına aday olmasını engellemeye çalışırken korumaları döven MHP'li Enginyurt ve Ersoy tazminat ödemeye mahkum oldu

MHP Aksaray Milletvekili Sadi Somuncuoğlu'nun partinin kararına rağmen cumhurbaşkanlığına aday olmasını engellemek için korumalarını döven iki MHP milletvekili tazminata mahkum oldu. Somuncuoğlu'nun iki korumasına MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt 8 milyar, MHP Yozgat Milletvekili Ahmet Erol Ersoy da 2.5 milyar lira tazminat ödeyecekler. Ankara 30'uncu Asliye Hukuk Mahkemesi Somuncoğlu'nun korumaları Zeki Hıdır ile Ali Aslan'a, iki milletvekilinin tazminat ödemesine karar verdi. Mahkemenin kararına göre, Ahmet Erol Ersoy koruma Zeki Hıdır'a 2.5 milyar lira ödeyecek. Yine Cemal Enginyurt da, koruma Zeki Hıdır ile Ali Arslan'a 4'er milyar tazminat ödeyecek.

BİLİRKİŞİ TESPİT ETTİ
Ankara 30. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen davanın dün yapılan karar duruşmasına, her iki tarafın da avukatları katıldı. Davalıların avukatı tanık dinletme talebinde bulunurken, bilirkişi raporunu kabul etmediklerini söyledi. Yargıç Ali Kerimoğlu, Enginyurt'un, davacılar Zeki Hıdır ve Ali Arslan'a, yasal faizi ile birlikte 4'er milyar lira olmak üzere, toplam 8 milyar lira manevi tazminat ödemeye mahkum edildiğini bildirdi. Ersoy'un da Zeki Hıdır'a, faizi ile birlikte 2 milyar 500 milyon lira ödemesine karar veren Yargıç Kerimoğlu, Ersoy'un Ali Arslan'a yönelik eylemi tespit edilemediğinden, bu konudaki istemin reddine karar verdi.

20 MİLYAR İSTENMİŞTİ
Milletvekillerinden davacı olan korumalar şikayet dilekçelerinde, Başbakanlık Koruma Müdürlüğü'nce dönemin Devlet Bakanı Sadi Somuncuoğlu'nu korumak üzere görevlendirildiklerini belirterek MHP'li milletvekilleri Cemal Enginyurt ve Ahmet Erol Ersoy'un "ağır hakaret, silahlı tehdit ve müessir fiillerine" maruz kaldıklarını öne sürmüşlerdi. Dilekçede Enginyurt'tan 15 milyar, Ersoy'dan 5 milyar olmak üzere toplam 20 milyar lira manevi tazminat talep edilmişti.

Yumruklar konuştu
25 NİSAN 2000'de meydana gelen olayda, o dönemde Devlet Bakanı olan Sadi Somuncuoğlu partinin aksi yöndeki görüşüne rağmen cumhurbaşkanlığına adaylığını koymak için geceyarısı Meclis'e gelmişti. Adaylık dilekçesini vermeye çalışan Somuncuoğlu, MHP'li Enginyurt ve Ersoy tarafından engellenmek istenmişti. Bu sırada arbede çıkmış, iki milletvekili ile bakanın korumaları arasında yaşanan kavga sırasında milletvekilleri korumaları yumruklamakla suçlanmıştı. Enginyurt ve Ersoy'un korumalara silah çektiği de iddia edilmişti.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır