kapat

28.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Superbahis
İşi düzeltecek çıkar
Türkiye'nin daha iyi yönetilmesi gerektiğini belirten Demirel, "Ülke şartları hem reçeteyi çıkarır, hem de bu işleri düzeltecekleri çıkarır" dedi

Dokuzuncı Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Türkiye'de birtakım yanlışlarının bulunduğunu belirterek, Türkiye'nin daha iyi yönetilmesi gerektiğini söyledi. Demirel, Türkiye'nin şartlarının hem reçeteyi, hem de bu işleri düzeltecekleri çıkaracağını da sözlerine ekledi. Demirel, İTÜ Elektrik-Elektronik Fakültesi'nde, aynı okuldan mezun işadamı İdris Yamantürk'ün bağışlarıyla yaptırılan Konferans Merkezi ile Öğrenci Sosyal Merkezi'nin sanal ortamda açılışını yaptı. Konuşmada, uzunca bir süredir Türkiye'nin büyük bir kaos içine itildiğini belirten ve ülkenin hak etmediği bir güven bunalımına sürüklendiğini kaydeden Demirel, "Kime sorarsan bunalmıştır. Herkes adeta burnundan solumaktadır" dedi.

PEMBE TABLO ÇİZMİYORUM
Türkiye'nin şevkini yitirmesine gerek olmadığını belirten Demirel, "AB'ye aday olmuş, G-20'lerin üyesi bir ülke. 'Eyvah batıyoruz' gibi bir haleti ruhiye içine sürüklenmesini anlamak mümkün değil" diye konuştu.Demirel, sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz bunları aştık. Bugün Türkiye'nin parası falan var. Her şeyi var ama Türkiye'nin birtakım yanlışları da var. Bu yanlışlar kısa zamanda düzelir. Hep beraber bu sıkıntıların içinden çıkarız. Yeter ki, bu moral kırıklığı havasının altında kalınmasın. Ben pembe bir tablo yaratmıyorum. Ben de biliyorum her şeyi... Her şey daha iyi olacaktır."

DOLARIN ÇIKMASI
Demirel, daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Soru ve yanıtları şöyle:

SORU: "Konuşmanızda, 'Türkiye'nin yanlışları var' dediniz. Nedir bu yanlışlar?"

DEMİREL: "Bunları birer ikişer saymama gerek yok. Her memleket kendi kendisini idare ediyor. Türkiye neden idare edemiyor? Başka memleketler de program uyguluyor, bir neticeye varıyor. Türkiye niye varamıyor? Daha 15 gün önce 'Her şey gayet iyi, hiç kimse merak etmesin' derken, 15 gün sonra 650 bin liraya satılan doları 900 bin liraya çıkarma ihtiyacı Türkiye'nin başarılı yönetildiğinin mi işareti? Yani Türkiye'de birtakım sıkıntılar varsa, halk burnundan soluyorsa, halk acaba bir bunalım hastalığına mı tutulmuş? Türkiye'nin daha iyi idare edilmesi lazım."

SORU: "Seçim çare olur mu?"

DEMİREL: "Benim aspirin biçiminde bir seçim, çözüm takdim etmem yanlıştır. Gayriciddi de olur."

SORU: "Bu sorunlar nasıl düzelecek?"

DEMİREL: "Düzelmeyip de ne olacak? Türkiye şartları hem reçeteyi çıkarır, hem de bu işleri düzeltecekleri çıkarır. Zamanı, yeri gelir, çıkarır.

BENİM İSMİM ÇOK GEÇER
SORU: "Program mı başarısız, yönetim mi?"

DEMİREL: "Ne çıkar? Adam ölmüş, ha kaza kurşunuyla ölmüş, ha birisi öldürmüş. Ne çıkar ki, netice aynı. Geldiğimiz yerde, 680 bin liraya satılan dolar çıkmış 900 bin veya 1 milyon liraya. Bunalımın çaresi buymuş, bundan dolayı bunalmış Türkiye. 1 milyona çıkmış her şey düzelmiş. 1 milyonda durmaz ki o iş. Seri halde bütün her şeye zam gelir."

SORU: "Siyasette lider arayışları arasında sizin isminiz de geçiyor."

DEMİREL: "Benim ismim çok geçer. Haklı geçer, haksız geçer. Bazen lüzumlu geçer, bazen lüzumsuz."

DEMİREL BİR ÇİVİYE 50 MİLYON LİRA VERDİ
Demirel, dün 650 bin dolara mal olan İTÜ Elektrik-Elektronik Fakültesi Konferans Merkezi ile Öğrenci Sosyal Merkezi'nin sanal ortamda açılışını yaptı. Daha sonra "Süleyman Demirel Kültür Merkezi"ni ziyaret eden Demirel, Bilim Merkezi Vakfı (BİMEV) tarafından bu yıl temeli atılacak olan "İstanbul Bilim Merkezi" projesinin tanıtım sergisini de gezdi. "Bir Çivi De Siz Çakın" kampanyasına katılarak tahta plakaya bir çivi çakan Demirel, "Bu çivinin bir de bedeli vardır" diyerek BİTEV Başkanı Prof. Dr. Ersin Arıoğlu'na 50 milyon lira verdi. Bu arada Demirel, törenler arasındaki öğle yemeğinde döner, pilav ve tatlıdan oluşan mönüyü iştahla yedi.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır