kapat

28.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Superbahis
'Onarmak zorundayız'
MHP lideri, hükümetin önceliğinin gerginliği giderecek bir onarım paketi hazırlamak olduğunu belirtti

MHP lideri ve Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli, ekonomik krizin kamu kesiminin yükümlülüklerini arttırdığı uyarısında bulundu. Partisinin Meclis Grubu'nda konuşan Bahçeli, dönemde kamu kesiminin borç ödemesinde önemli riskler olduğunun unutulmamasını istedi. 21 Mart 2001'de yaklaşık 3 katrilyon lira iç borç geri ödemesi yapılacağını anımsatan Bahçeli, Mayıs'ta da 5.5 katrilyon lira iç borç geri ödemesi yapılacağını kaydetti. Bahçeli, konuşmasında MGK krizine de değinerek, ülke siyasetinde söz sahibi olanların üsluplarına çok dikkat etmesi gerektiğinin bir kez daha anlaşıldığını ifade etti. Ekonominin ciddi yara aldığını, halkın karamsarlığa sürüklendiğini ifade eden Bahçeli, programın gerçekleştirilmesinin öncelikli görev olduğunu belirterek, "Ancak, piyasalardaki gerginliği gidermek ve bir onarım paketini hayata geçirmek mecburi hale gelmiştir" dedi.

AB'YE KARŞI KOALİSYON TERBİYESİ
Bahçeli, toplantının basına kapalı bölümünde ise, MGK'da görüşülen AB programıyla ilgili MHP'lileri rahatlattı. Bahçeli, Kürtçe TV ve idama izin verildiği şeklindeki haberler üzerine tepki gösteren MHP'lilere "Siyasi terbiye gereği şimdi konuşmuyorum. Metin 14 Şubat'ta açıklanıncaya kadar konuşmayacağım. Ama, kimse kuşku duymasın, MHP duruşunu göstermiştir" dedi.

Bahçeli, ekonomik krizle ilgili olarak da, krizden çıkışın siyasi iradenin duruşuna bağlı olduğunu söyledi. Bahçeli, MHP'lilerden sorumsuzca beyanlarda bulunmamalarını da istedi, "Birlikte yürüyelim" diye konuştu.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır