kapat

28.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Superbahis
'Defalarca uyarmıştık'
Yılmaz, siyasi istikrar ve programdaki aksaklıklar konusunda ANAP olarak "sayısız" uyarıda bulunduklarını söyledi

ANAP lideri ve Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz, 3 yıllık istikrar programının nihai hedeflerinin arkasında olduklarını, ancak yol haritasında önemli değişiklikler yapma zorunluluğu doğduğunu vurguladı.

Partisinin Meclis Grubu'nda konuşan Yılmaz, ekonomik istikrar programı ile ilgili ANAP olarak siyasi istikrar ve programdaki aksaklıklar konusuna "sayısız" defalar dikkat çektiklerini belirtti. Şimdiye kadar uygulamaya konulan istikrar programlarında başarılı olunamamasının nedenini siyasi istikrarsızlığa bağlayan Yılmaz, bir programı uygulamaya koyan kadronun, bu uygulamanın sonuna kadar işbaşında kalamadığını söyledi. Yılmaz, "Anlatamadığımız bir husus da, programdaki uygulaması sırasındaki aksaklıkların bir an önce giderilmesine ilişkindir. Serbest piyasa gereğinden uzaklaşılmasının kabul edilemez olduğunu her vesileyle dile getirdik" diye konuştu. Koalisyonda uyarmaktan başka yapacak bir şey olmadığını savunan Yılmaz, uyarmayı sürdüreceklerini belirtti.

"TÜRKİYE TÜRBÜLANSTAN ÇIKTI"
Siyasi istikrarı bozucu gelişmeler ve yapısal sorunların giderilmesine ilişkin adımlar atılmasa da, 19 Şubat'a kadar herşeyin olumlu ilerlediğini anlatan Yılmaz, ancak 19 Şubat'ta MGK'da "yaşanan talihsiz olayın", ülke yönetimindeki istikrar görünümünü bozduğunu ve "tüm ekonomik enstrümanların adeta türbülansa girdiğini" anlattı. Bu hafta Türkiye'nin türbülanstan çıkmaya başladığını, hasarın maliyetinin ağır olduğunu vurgulayan Yılmaz, asıl büyük faturanın vatandaşların devlete ve sisteme olan inanç ve güveninin sarsılması olduğunu söyledi.

"10 YILDIR PATİNAJ YAPIYORUZ"
Hükümetin yol haritasında önemli değişiklikler yapılmasının zorunlu olduğunu vurgulayan Yılmaz, sözlerini şöyle tamamladı: "Bugüne kadar karşımıza çıkan sorunlarla mücadele etmek yerine kıyısından dolaşmayı tercih ettiğimiz için bir türlü mesafe katedemedik. Türkiye, 10 yıldır patinaj yapıyor. Kadro değiştirerek, yöntem değiştirerek, daha çok çalışarak, daha büyük riskleri göze alarak, daha sert rüzgarları göğüsleyerek hedefimize yürümeyi sürdürelim. Üstlendiğimiz görev riskli ama tarihi ve şerefli bir görevdir."

"AB YOLUNDA İP KOPMADI"
ANAP lideri, MGK'da uzlaşılan Ulusal Program'a da değindi. ANAP'ın bu dönemde çıkması muhtemel krizlere izin vermediğini belirteren Yılmaz, "İçerde ve dışarda ipler kopmadan Ulusal Program ve Çerçeve Yönetmelik'te son noktaya gelinmiştir. AB'ye uyum konusunda top artık bizde" dedi.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır