kapat

28.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Aktif Dagitim
Büyükada vurgunu ağır cezalık oldu
Yunanistan'da yaşayan sahibinden habersiz satılan asırlık köşkle ilgili soruşturma, savcılık tarafından Kartal Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi

Büyükada'da, Yunanlı Josephine Stephano'nun köşkünün, Adalar Tapu Dairesi Müdürü ve yardımcısının da aralarında bulunduğu 8 kişilik şebeke tarafından usulsüz olarak satılmasıyla ilgili olarak İçişleri Bakanlığı müfettişleri, incelemelerine devam ediyor. Adalar savcılığı tarafından hazırlan soruşturma dosyası Kartal Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilirken, olaya karışan 7 kişinin aranmasına devam ediliyor.

Büyükada Maden Mahallesi'nde bulunan trilyonluk köşkün, sahibinin haberi olmadan 2 kere satıldığı tesadüf sonucu ortaya çıktı. Yunanistan'da yaşayan Josephine Stephano'nun (70) avukatı köşkün çöp vergisi öğrenmek için Adalar Tapu Dairesi'ne gittiğinde durumu öğrendi ve hemen savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Aralarında Adalar Tapu Müdürü Ali Osan Aydoğmuş ve Müdür Yardımcısı Erhan Sakarya'nın da bulunduğu şebeke, sahte belgeler düzenleyerek köşkü satmışlardı. İlk olarak sahte satıcı vekili Kamil Kaşıkara, tarafından köşk sahte alıcılar İsmail Sezer ve Nurullah Değer'e satıldı. Sezer ve Değer ise yine sahte satıcı vekili aracılığıyla köşkü çeteninin diğer bir elemanı Yalçın Yavuz'a sattılar. İçişleri Bakanlığı ise konuyu araştırmaları için müfettişlerini görevlendirdi. Adalar Tapu Müdürlüğü görevini 2 yıldır sürdüren Ali Osman Aydoğmuş, ağustos ayında görevinden açığa alındı.

ŞEF SERBEST KALDI
Adalar Savcılığı'nın emriyle Tapu Sicil şefi Cafer Arız, geçtiğimiz perşembe günü gözaltına alınarak Kartal Cezaevi'ne gönderildi ancak avukatlarının yaptığı başvuru üzerine, önceki gece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Konuyla ilgili olarak haklarında gıyabi tutuklama kararı bulunan Tapu Müdürü Ali Osman Aydoğmuş, Müdür Yardımcısı Erhan Sakarya, şebeke üyeleri Kamil Kaşıkara, İsmail Sezer, Nurullah Değer, Yalçın Yavuz ve Melek Damlapınar polis tarafından aranıyor.

Büyükada Savcılığı'nın hazırladığı vurgun dosyası, Adalar'da ağır ceza mahkemesi olmadığı için Kartal Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Sanıkların, dolandırıcılık suçundan yargılanacakları belirtildi.

Bülent ERGÜN


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır