kapat

28.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Finansinvest
25 milyar dolarlık kredi umudu
Bankacılık sektörünün reformu için 25 milyar dolarlık kredi umudu belirdi. IMF-Dünya Bankası ile Hazine garantisinin sağlanabilmesi durumunda, uluslararası bankacılık konsorsiyumunun 25 milyar dolara kadar, uzun vadeli ve çok uygun koşullu kredi alabileceği belirtiliyor.

Özellikle reyting kuruluşlarının, Türkiye'nin kredi notunu indirmesinin ardından, Türk bankalarının sendikasyon kredisine çıkmakta zorlanacaklarını ve geri ödemede güçlük çekeceklerini vurgulayan yetkililer, bu çerçevede, Mart ayı sonunda ya da Nisan ayı başında, üst düzey ekonomi yetkililerinin Washington'a giderek, ekonomi programının yeni hedeflerini anlatarak, öncelikle bankacılık sektörü için mali yardım talebinde bulunacağını belirtiyorlar.

Öte yandan, Dünya Bankası bankacılık grubu yetkilisi Lalit Raina başkanlığındaki IMF-Dünya Bankası bankacılık heyetinin Ankara'daki temaslarının, kamu bankaları üzerinde yoğunlaştığı belirtiliyor.

IMF Türkiye Masası Şefi Carlo Cottarelli'nin de katıldığı görüşmelerde, heyetin, geçen haftaki mali kriz sonrasında, kamu bankalarının faiz maliyetinin 1 katrilyon lirayı aşması üzerinde durduğu ifade ediliyor.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır