kapat

28.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Finansinvest
Sermaye yeni bir ses arıyor
Türkiye'nin sayılı zenginleri Rahmi Koç'un davetiyle biraraya geldi ve TÜSİAD dışında yeni bir oluşumu tartıştı. Patronlar bayram sonrasında yeniden toplanacak

Büyük patronlar yeni bir "Süper Patronlar Kulübü" mü kuruyor? İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hüsamettin Kavi bu konuda bir fikir oluşturmak amacıyla Rahmi Koç'un evsahipliğinde bir toplantı düzenlendiğini açıkladı.

Kavi, yeni örgütlenme girişiminin ne çatısının, ne kuralının belli olduğunu da belirterek, sadece bu fikrin tartışıldığını söyledi. Kavi, 1970'li yıllarda kurulan Hür Müteşebbüs Konseyi girişimini hatırlatarak, "Bu konsey, dernek, birlik, oda gibi kuruluşların hepsinin ülkeye birlikte bakmasını sağlayan bir yapıydı" dedi.

Türkiye'de her kurumun kendi çapında kuvvetli olduğunu, ancak sonuç almaya bakıldığı zaman gücün yetmediğini belirten Kavi, yeni girişimin amacı konusunda şu bilgiyi verdi: "İş dünyası için bir çatı oluşturup, burada bizim eksikliklerimiz nelerse görmek, bunlara çözüm yolları aramak, bu konuda devlete projeler üretmek, fikirler ortaya koymak. Türkiye'nin ihtiyaçları doğrultusunda fikirler ortaya koymak. Bir de kamuoyu nezdinde sıkıntılar var. Bir sürü fikirler okuyorsunuz. Bazı şeyler çok da farklıymış gibi görüntü verebiliyor. Vatandaş olarak bakıyorum nedir doğrusu diye, kendi kendime sorduğum zaman cevap bulamıyorum."

"Herkes. İyi kötü yeni bir oluşumdan bahsediyordu, Rahmi Bey de hepimizi toplantıya çağırdı" diyen Kavi, bayramdan sonra tekrar toplanabileceklerini söyledi.

Nakkaştepe'de Koç Holding binasında yapılan toplantıya davet sahibi Rahmi Koç, oğlu Mustafa Koç ve Sakıp Sabancı'nın yanısıra şu isimler katıldı: Bülent Eczacıbaşı, Ömer Sabancı, Çukurova Grubu'nun sahibi Mehmet Emin Karamehmet, TÜSİAD'ın yeni Başkanı Tuncay Özilhan ve TİSK Başkanı Refik Baydur.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır