kapat

28.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Finansinvest
Zararına satış devri
Ekonomik krizden etkilenen küçük esnaf ayakta durabilmek için zararına satışlara başladı.

Tek amaçları günü kurtarmakAylardIr süren durgunluğun bayramla son bulacağını ümit eden küçük esnaf, ekonomik kriz yüzünden krize girdi. İndirim döneminden çok önce indirime başlayan esnaf, sonra maliyetine satışlarla ayakta durmaya çalıştı. Bu da fayda sağlamayınca sadece günü kurtarmak için zararına satışlara başladı.

Sultan Berber (Özgün Konfeksiyon)
2 pantolon satınca seviniyorum

15 senedir tekstille uğraşıyorum, ilk kez dayanacak gücümün kalmadığını hissediyorum. Geçen yıl 10 milyon liraya ürettiğim pantolonu bu yıl 9.5 milyona satıyorum. Bugünkü değeri 16 milyon. Artık dükkanı kapatacağım. Günde iki pantalon sattığım zaman seviniyorum.

Özlem Çolak (Young Style)
Elde kalmasın diye yok pahasına

Bİz üretip satan şirketlerdeniz. Ancak ekonomik kriz bizi de çok kötü vurdu. Örneğin sezon başında 8 milyona mal ettiğimiz bir eteği şimdi 5 milyona satıyoruz. 3 milyon zarar var. Ancak yapacak bir şey yok. Çünkü satmazsak elimizde kalacak. Elimizde kalacağına yok pahasına gitsin.

Erman Tekir (Hertek Butik)
Güleriz ağlanacak halimize...

SattIĞIm her parçadan zarar ediyorum. Örneğin 3 milyona kazak satıyorum. Ben bu kazağı 6 ay önce toptancıdan KDV hariç 3 milyona aldım. Üstüne kirayı, vergiyi, elektiriği, işçi ücretini kattığınızda maliyeti 5 milyon. Bu durumda bile biri geldi, pazarlık yaptı ve 2.5 milyona verdim. Ağlanacak halime gülüyorum.

Ömer Demir (Güleryüz Tekstil)
Bedava versek de almayacaklar

Mağazamız tam 40 yıldır açık. İlk kez bu krizde kapatmayı düşünüyoruz. Yaşadıklarımızı etiket fiyatlarına bakarak anlayabilirsiniz. 3 milyona, 4 milyona mal satıyoruz. Ancak insanlar yine de alışveriş yapmıyor. Neredeyse bedava vereceğiz yine de almıyorlar.

Öge DEMİRKAN


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır