kapat

28.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Superbahis
Yüzük parmağı olanları futbolcu yapın
Yıldız futbolcuların yüzük parmağının, işaret parmağından daha uzun olduğu ortaya çıktı. Bunun da nedeni erkeklik hormonunun fazla olması

İngiltere'deyapılan bir araştırma, yüzük parmağı işaret parmağından uzun olan kişilerin diğerlerinden çok daha iyi futbol oynadığını ortaya çıkardı. Liverpool Üniversitesi'nden John Manning ve Rogan Taylor'un araştırmasında 1'inci, 2'inci ve 3'üncü liglerden toplam 304 futbolcu ile futbolcu olmayan 532 kişi incelendi. Araştırma, İngiliz sağlık dergisi "Evolution and Human Behaviour"un son sayısında yayınlandı.

Aralarında John Barnes, Paul Gascoigne, Alan Shearer, Peter Shilton ve Bryan Robson gibi dünyaca ünlü futbolcuların da bulunduğu kişileri inceleyen bilimadamları; hepsinin yüzük parmaklarının işaret parmaklarından çok daha uzun olduğunu farkettiler.

EŞCİNSELLİK
Dr. Manning yüzük parmağı işaret parmağından uzun olan kişilerin spora daha yatkın, fiziksel olarak sağlam, koordinasyon, karar verme yeteneklerinin daha gelişmiş olduğunu belirtti. Yüzük parmağının uzun olması, hamilelik döneminde ana rahmindeki testesteron miktarıyla yakın alakalı. Geçen yılki bir başka araştırmada bu iki parmağı eşit olanların eşcinselliğe yatkın olduğunu göstermişti. Erkeklik hormonu testesteronun miktarı arttıkça, yüzük parmağı da daha uzun oluyor.

İşte sporcular üzerindeki bu araştırma da aynı bulguları kanıtlar nitelikte. Çünkü aynı araştırmayla profesyonel futbolcuların yanısıra futbolcu olmayan kriket, judo, uzun mesafe koşucuları ve boks oyuncuları da dahil edildi. Onlarda da aynı özellik saptandı.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır