kapat

24.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Romantiklerin son Ümit'i
"Nikâh masasına oturdun işte... At artık imzanı git bir an önce..." Böylesi sözler yazabilen kaç kişi var bu alemde? Bir dönemin en ünlü romantiği Ümit Besen'in yeni albümü martta piyasada

Nasıl Orhan Gencebay arabeskin babasıysa, o da romantik şarkıların babası. Adana'da doğup Gencebay şarkıları dinleyerek büyüyen Ümit Besen, bağlama değil de piyano çalarak bugünlere gelmiş. 17 Mart'ta piyasada olacak 25. albümünde 12 tane yeni, 'klasik Ümit Besen tarzında' şarkı olacak.

"Madem ki bu gece ayrılacağız/İstemem bir defa güneş doğmasın/Madem ki son defa sarılacağız/Gizle gözyaşını gören olmasın/Nasıl unuturum sevgilim seni/Ölüme götürür hasretin beni/Islak mendili, yırtık resmini/Geri al sevgilim, bende kalmasın" gibi sözlerin sahibi Ümit Besen, bize yeni albümünde yer alan bir şarkısının sözlerini okudu...

YANIP TUTUŞACAĞIZ
"İnancım kalmadı aşkım sevgiye/Sayende duygusuz bir insan oldum/Affetmem önümde diz çöksen bile/Tertemiz aşkımın katili oldun/Yere batsın sevgiler, aşk yere batsın/Sen gözümde bir şeytan bir yalancısın/Aklına geldikçe yüreğin yansın/Anılarla yanıp tutuşacaksın/Şarkılarla yanıp tutuşacaksın."

Yani Ümit Besen hiç değişmemiş. Hâlâ eskisi gibi içli aşk şarkıları yazabiliyor. Günümüzün şarkılarını "ucuz aşkların ucuz şarkıları" olarak tanımlayan Besen, geçmişten bugüne sağsalim gelebilen son romantik sanki. Ve de iflah olmaz romantiklerin son umudu olacağa benziyor.

Adana Çukurova Kulübünde söylerken milli futbolcu Metin Oktay tarafından keşfedilen Ümit Besen, Tarabya eğlence hayatının en bilinen isimlerinden aslında. Ne var ki iki yıl önce Tarabya'yı bırakma kararı almış. Çünkü ona göre Tarabya artık piyanist şantörlerin mekanı değil.

ŞİMDİKİ MÜŞTERİ ÇOK OYNAK
Ümit Besen artık değişen müşteri profiline tahammül edemiyor: "Benim dinleyicim romantizm ister. Ama şimdinin müşterisi çok oynak. İkinci şarkıda hemen ellerini şaklatmaya başlıyor"fdiyen Besen müşteri pohpohlamaktan da hiç hazzetmiyor. Konuyla ilgili komik hikayeleri var...

"Mesela biri şampanya açtırıyor teşekkür ediyorsun. Yok, adam tuhaf. Beş dakika sonra bir tane daha, beş dakika sonra bir tane daha açtırıyor. Ya şunun hepsini birden açtırsana... Yok, o ismini tekrar tekrar söylememi bekliyor. Ben Dönülmez Akşamın Ufku'nu söylüyorum, başka bir adam kalkıyor, Zeybek gibi oynamaya başlıyor. Olacak şey değil. Bunlar bana ters geliyor."

ONUNLA BÜYÜDÜK
Ümit Besen bir dönemin simge sanatçılarından. Onun şarkılarıyla aşık olup onun şarkılarıyla evlenenler ve çocuklarına onun şarkılarını dinletenler var.

Yani onunla büyüyen bir nesil var! "Babadan oğula geçiyor benim şarkılarım. Ben onların duygularının tercumanı oldum" diyor, "8 yaşındaki çocuk bile tanıyor sokakta beni. Baştan sona söyleyebiliyor Nikah Masası'nı..."

Ümit Besen evli ve üç kız babası. 18, 17 ve 7 yaşlarında; sırasıyla Melis, Ezgi ve Selen isminde üç tane çok güzel kızı var. Onlar güzelliklerini annelerinden almışlar. Besen gençliğinde de şimdi de, hayranlarından çok farklı değilmiş: Sessiz, sakin, içine kapanık... "Biraz utangacım ben. Öyle büyüdüm. Şu anda olduğu gibi insanların gözüne pek bakarak konuşamam. Düğünlerde ben org çalarken gelinin annesi çok demiştir; 'Bir tane daha kızım olsa sana verirdim!' diye... Ben hiçbir zaman yırtık olamadım. Bunun için de tanımayan kişiler beni soğuk bulurlar." Besen eşine de kolay açılamamış zaten. Bir ay boyunca evinin balkonuna çiçekler atıp kaçmış...

Ümit Besen, şu anda Yenikapı'daki Kordon restoranda program yapıyor. "Beni dinlemek isteyen arkamdan gelir" diyen Besen bir tek çarşamba günleri çalışmıyor.

SİBEL ARNA


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır