kapat

21.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yeniden doğdum
Türkmenistan'da Harzemşahlar'ın başkenti Daşoğuz'u ziyaret eden Bahçeli kaftan giydi, çöl çadırında yemek yedi. Türkmenevi'nde beşik sallayan MHP lideri, "Hiç stresim kalmadı, sanki yeniden doğdum" dedi

Daşoğuz- Ankara'da Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile hükümet arasında kriz yaşanırken, Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli, Türkmenistan'da krizden uzak bir gün geçirdi. Bahçeli, dün Türkmenistan'da Harzemşahlar'ın başkenti olan Daşoğuz'da gezdi. Harzemşahlılar'ın başkenti olan Daşoğuz'u ziyaret eden ilk Türk devlet adamı olan Bahçeli ilk olarak, Daşoğuz'da Türkmen köyünde bir eve konuk oldu. Evi gezen Bahçeli burada, et yemeğinden oluşan sabah kahvaltısı yaptı.

Gülceren isminde 8 aylık bir bebeği beşiğinde sallayan ve kucağına alarak seven Bahçeli, Türkmenler'in giydiği kaftan ve telpek giyerek, gazetecilere poz verdi. Bahçeli, ilk önce başa giyilen telpeği giymemekte direndi. Ancak Türkmenler'in ısrarı üzerine onları kıramadı . Telpeği kafasına geçiren Bahçeli, çardakta oturup çay içti. Çay servisinde garsonların hizmet etmesini istemeyen Bahçeli, yanında bulunanlara da çay servisini bizzat kendisi yaptı.

'KIRMIZI DON' GİYDİ
Bahçeli'nin giydiği kaftanı, Türkmenler "Biz buna kırmızı don deriz" diyerek, yöresel adını söylediler. Bahçeli ise, Türkmenler'in kırmızıyı yaşantılarının her alanına koyduklarını belirterek, bunun "cesaretin simgesi" olduğunu söyledi.

Sağlık Bakanı Osman Durmuş ise, Türkmenler'in kaftana "kırmızı don" demesi üzerine, "Bizde don diye başka şeye derler" dedi. Sanayii Bakanı Tanrıkulu, "Bir kısası, bir uzunu vardır" diye espri yapınca Durmuş, "Senin dediğin iç çamaşırı. Ben onu demiyorum" diye Tanrıkulu'yu uyardı.

Türkmen kıyafetleri ile ayağa kalkan Bahçeli, gazetecilere "Ben artık bununla Ankara'ya kadar giderim. Bu kıyafete alıştım" diye espri yaptı.

FP'Lİ VEKİL İÇKİYE KIZDI
Bahçeli daha sonra, sera bahçelerini gezdi, ardından da uçakla Daşoğuz'a geçti. Daşoğuz da Kutluk Timur Mihrabı, Necmettin Kübra türbesini gezen Bahçeli, burada dua etti. Bahçeli daha sonra, çöl ortasında kurulan Türkmen çadırında öğle yemeğini yedi. Bahçeli'nin sofrasında, yöresel yemeklerin yanında, votka, bira, viski gibi içkilerin de bulunması dikkat çekti. Gazetecilerin yemekten fotoğraf alması sırasında, içki şişelerinin üzeri peçete ile kapatıldı.

Yemekte bulunan FP Milletvekili Hüseyin Karagöz de, içkilerle birlikte fotoğrafının çekilmesinden rahatsız olarak, servis yapan gençlere "kaldırın bunları..." diye kızdı.

GÜLEN OKULUNA ZİYARET
Bahçeli, Daşoğuz'da Türkmen köylüleri tarafından karanfillerle ve Türk bayrakları ile karşılandı. Karşılama töreni sırasında Fethullah Gülen'e ait olan okul öğrencileri ve bu okulun yöneticileri de bulundular. Daşoğuz'a bağlı Köleürgenç'te bulunan Fethullah Gülen'e ait Türk Türkmen Okulu'na da ziyaret eden Bahçeli'ye öğrenciler, Türk marşı okuyarak, karşıladılar.

Bahçeli günün sonunda, çok mutlu olduğunu dile getirirken, "Keyfim yerinde. 30 yıllık mücadelenin özlemi. Sonunda bir hayal gerçekleşti. Hiç stresim kalmadı. Yeniden doğdum" dedi. Bahçeli, Daşoğuz'da akşama dek, çölde bulunan anıt ve müzeleri gezdiği için, cep telefonlarının da çalışmaması nedeniyle, Ankara'dan haber alamadı.

Nevin BİLGİN


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır