kapat

21.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
DDK'ya süper maaş
Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, kamu bankaları ve Fon'a devredilen bankalarla ilgili inceleme yapmakla görevlendirdiği Devlet Denetleme Kurulu üyelerine süper maaş takdir etti.

DDK üyelerine ilk kez ikramiye ödenmesi öngörüldü ve böylece aylıkları ortalama 2 milyar lira düzeyine çıktı. Maliye yetkilileri, DDK üyelerinin aylıklarının Cumhurbaşkanlığı tarafından takdir edildiğini, bu durumda personel ödeneklerinin derhal tamamlandığını bildirdiler. DDK üyesi olmadan önce ortalama 700 milyon lira aylık alan başmüfettişlerin aylığı 3 kata yakın arttırılmış oldu. Sezer'in bu kararı, "Mali kaygısı olmadan rahat çalışmalarını istiyor" şeklinde yorumlandı.

BRİFİNG ALDILAR
DDK üyeleri Ziraat Bankası, Halkbank, Emlakbank ve Vakıfbank yöneticilerinden brifing almaya başladı. Sezer'in BDDK'ya gönderdiği yazıda çalışmalarından ötürü BDDK'ya teşekkür ederek, kamu bankaları ve Fon'a devredilen bankalarla ilgili denetim raporlarını istediği, geçen hafta başında DDK'dan kamu bankalarına gönderilen yazıda da yer tahsisi istendiği öğrenildi.

Kamu bankalarının yöneticileri, DDK'nın banka sırrı sayılabilecek nitelikte bilgileri edinme yetkisi olduğunu, soruşturmanın ise ancak Bankalar Yeminli Murakıpları veya Başbakanlık Teftiş Kurulu'nca yapılabileceğini belirttiler.

Okan MÜDERRİSOĞLU


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır