kapat

21.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
O bir Ecevit'tir
"Ecevit, siyasette, devlet idaresinde en yüksek makamlara kadar çıkmış, birikimli birisidir. O bir Ecevit'tir. Bunu kabul etmek gerekir."

Meclis Başkanı Ömer İzgi, MGK toplantısında devlet krizine yol açan Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile Başbakan Bülent Ecevit arasında "arabuluculuk" yaptı.

Türkmenistan'da bulunan MHP Lideri Devlet Bahçeli'ye görüştükten sonra Sezer'le telefonla görüşen İzgi, bu görüşmenin ardından Ecevit'i Meclis'teki makam odasında kabul etti. İzgi, Sezer'le görüşmesini anlatıp, Ecevit'in nabzını tuttu. Sonunda İzgi'nin zirvedeki barış girişimleri olumlu sonuç verdi. İzgi, Çankaya ile hükümet arasındaki diplomasi trafiğinden sonra SABAH'a yaptığı açıklamada, "Devletin zirvesinde buzlar çözüldü" dedi. Sezer'le 3 kez telefonla görüştüğünü, "anlaşmada güçlük çekilseydi, belki yüz yüze görüşmesi gerekeceğini, ama buna ihtiyaç olmadığını" anlatan İzgi, Sezer'in önceki gün yaptığı açıklamada da yumuşamaya imkan veren bir tutum izlediğini, "kaybolmaya başlayan döviz rezervlerinin geri gelmeye başladığını" söyledi. İzgi, "Bunlar, bir kızgınlık anında istenmeden ortaya çıkmış, söylenmiş sözlerdir. Bunları daha fazla büyütmenin hiç kimseye yararı yoktur. Devlet adamları arasında buz olmaz" diye konuştu. İzgi, Ecevit'in siyasi kariyerini, İsmet İnönü ile girdiği yarışı kazanmış bir politikacı olduğunu anlatarak, şöyle devam etti: "Ecevit, beğenelim veya beğenmeyelim, siyasette, devlet idaresinde en yüksek makamlara kadar çıkmış, birikimli birisidir. O bir Ecevit'tir. Bunu kabul etmek gerekir."

"SEZER DE TECRÜBELİ"
İzgi, Cumhurbaşkanı için de şunları söyledi: "Sayın Sezer de yerel mahkemelerden Yüksek Mahkeme Başkanlığına kadar yükselmiş, oradan Cumhurbaşkanı seçilmiş tecrübeli bir devlet adamıdır. Arabulucuya gerek yok. Onlar kendi sorunlarını hallederler."

Şamil TAYYAR


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır