kapat

21.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Kriz yumuşuyor
MGK Genel Sekreteri'ni arayıp yarım kalan toplantının yapılmasını isteyen Ecevit, "Kırgınlıklar, küskünlükler olsa bile, aşmaya çalışırız. Devlet işleri aksamamalı" dedi

Başbakan Bülent Ecevit'in "eşi görülmemiş bir olay" olarak açıkladığı "zirvedeki deprem"in aşılması için dün ilk adımı attı. Ecevit, MGK Genel Sekreteri'ni arayarak, yarım kalan MGK'nın Pazartesi günü toplanmasını istedi. Ecevit'in önerisini Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer de kabul etti.

Ecevit, dün Başbakanlık'ta gazetecilerin MGK krizine ilişkin sorularını yanıtlarken de, yumuşama yönünde işaretler verdi. Devlet işlerinin devam etmesi gerektiğini belirten Ecevit, bu nedenle MGK Genel Sekreteri Orgeneral Cumhur Asparuk'u aradığını bildirdi. Ecevit, "Önümüzdeki hafta başında, örneğin Pazartesi günü yarım kalmış olan MGK toplanabilir mi diye başvuruda bulunduk. Kendisi gerekli girişimleri yapacak" dedi. Cumhurbaşkanlığı tarafından MGK'de dün yaşanılan olaylara ilişkin açıklamada, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan'ın sorumlu tutulduğunun belirtilmesi üzerine de Ecevit, "Bu tartışmalara beni sokmayın. Bunlar çok haksız iddialar zaten. Üstünde durmayalım" dedi. Sezer ile bu haftaki olağan görüşmesini yapıp yapmayacağının sorulması üzerine de Ecevit, önemli olanın yarım kalan MGK toplantısının yapılması olduğunu, bu konuda da gerekli girişimlerde bulunduklarını ve sonucu beklediklerini söyledi.

"KIRGINLIKLARI AŞMAYA ÇALIŞIRIZ"
BaŞbakan daha sonra Meclis Başkanı Ömer İzgi'nin "krizi yumuşatmaya" dönük görüşme çağrısı üzerine Meclis'e gitti. Ecevit, İzgi ile çok faydalı bir görüşme yaptıklarını belirterek şunları söyledi: "Nasıl memlekette sükunet nasıl sağlanabilir, o konuda görüştük. Bir kere herşeyden önce arada kırgınlıklar, küskünlükler olsa bile zaman zaman, bunları aşmaya çalışırız. Ama önemli olan devlet işlerinin aksamaması."

SEZER DÖNMEZSE ECEVİT BAŞKANLIK EDECEK
MGK Genel Sekreteri Cumhur Asparuk, öğleden sonra Köşk'e çıkarak Ecevit'in önerisini iletti. Sezer de öneriyi kabul etti. MGK Pazartesi günü saat 09.30'da toplanacak. 24-25 Şubat arasında G7 zirvesi için Mısır'a gidecek olan Sezer'in Pazar akşamı dönmesi bekleniyor. Sezer dönmezse, MGK Ecevit'in başkanlığında toplanacak. Öte yandan, Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan da, Başbakanlık'ta Genelkurmay Personel Başkanı Korgeneral Ahmet Özteker ile görüştü. Görüşmeye ilişkin bir açıklama yapılmadı.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır