kapat

21.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Sezer'e eleştiri
200 gr. peynir için 20 ayrı market geziyor

Kriz sonrası yapılan Bakanlar Kurulu toplantısında bir bakanın Cumhurbaşkanı'nı eleştirirken, "200 gram peynir almak için 20 market geziyor, harcadığı benzinle 5 kilo peynir alır" demesi toplantıda bulunanları güldürdü.

Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz, Devlet Bakanı Yüksel Yalova, Turizm Bakanı Erkan Mumcu, hükümet-Çankaya gerilimi nedeniyle piyasaların endişelendiğini ve her saniye Merkez Bankası'ndan milyar dolarların çekildiğini, bu yüzden piyasalara güven verecek bir açıklamanın yapılmasını istediler.

'ARA VERELİM' NOTU
Mumcu, bir kağıda, "Her saniye milyar dolar yazıyor. Toplantıya ara verelim Başbakan açıklama yapsın, piyasalara güven verelim" notunu Hüsamettin Özkan'a gönderdi. Özkan, notu aldıktan sonra Ecevit'e durumu iletti ve Ecevit toplantıya ara vererek hükümetin görevinin başında olduğunu, ekonomik programın da ödünsüz uygulamaya devam edileceğini söyledi.

Toplantıda, bakanlar arasında borsanın hızla düşüşüne ilişkin kaygılar dile getirilirken de sıkça, "Borsa göstergesi taksimetre gibi yazıyor ama aşağıya doğru atıyor" ifadesi kullanıldı.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır