kapat

21.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yüzde 25 fazla geldi
Cumhurbaşkanı'nın, Çankaya'daki evinde kirada oturan Temuçin Ailesi, kira artışında anlaştıklarını, ancak Nisan'da evi boşaltacaklarını söyledi

Olaylı MGK toplantısında Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan'ın Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'i "Sen yüzde 25'çisin" diye suçlamasına neden olan kiracı Ekrem Temuçin ve eşi evsahiplerine sahip çıktı ve "Niye bu kadar üstüne gidiyorlar?" dedi.

Sezer'in kiracısı Ekrem Temuçin'in 12 Eylül'den sonra ANAP'tan Bingöl Milletvekili adayı olduğu ve Milli Güvenlik Konseyi'nce veto edildiği, 1991 ve 1995 yıllarında ise DYP'den İstanbul Milletvekili adayı olduğu ancak seçilemediği ortaya çıktı.

İşleri nedeniyle İstanbul'da olan Ekrem Temuçin'in, Sezer'e ait Çankaya Farabi Sokak'taki evlerinde SABAH'ın sorularını yanıtlayan eşi Şükran Temuçin, 2000 yılı Mart ayında bu evi tuttuklarını belirterek şunları söyledi:

EVSAHİBİNDEN YANA
"2000 yılında yüzde 25, 2001 yılında ise yüzde 10 artışla ilgili yasa çıkmıştı. Ama ne biz söyledik, ne de onlarla bu konuyu konuştuk. Kontratı hazırlamışlardı, yüzde 25 artışı yazmışlardı. Sayın Cumhurbaşkanı'nın o zamanlar oturduğu Anayasa Mahkemesi'nin Devlet Mahallesi'ndeki lojmanına gittik ve 300 milyon aylık kira konusunda mutabık kalıp kontratı imzaladık. Kiraladığımız evin kapısını, penceresini, dolaplarını biz yaptırdık, kiradan düştük. Şimdi 1 Nisan'da yüzde 25 zamla kira 375 milyon lira olacak. Bu miktar da bize fazla gelecek. Her halde 1 Nisan'da boşaltacağız."

Bayan Temuçin, kiranın yüksekliğinden yakınırken de, "Daha düşük zam olsaydı belki otururduk. Ama kontratı imzalarken biz de hatırlatmadık yüzde 10 artışı" dedi. Şükran Temuçin, kira artış oranını fazla bulmasına rağmen, son krizde evsahibinden yana çıkarak "Cumhurbaşkanı'nın üstüne niye bu kadar gidiyorlar anlamıyorum" diye konuştu.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır