kapat

21.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Dükkan da boş, raflar da!
10 gündür siftah yapamayan esnaf var. Başkan Bürge ile 3 saat boyunca dolaştığımız çarşı, bir yıkımın umutsuz bekleyişi içinde

İlçenin kalbi olan Tuna Caddesi'nde borcu gırtlağa dayanmamış esnaf kalmamış. Nakit sıkıntısı had safhada

BÜYÜK ISSIZLIK
Tuna Caddesi, Bayrampaşa'da alışverişin odağı. Ama bu cadde şimdi hareketlilikten, canlılıktan eser yok. Başkan Hüseyin Bürge ile birlikte Tuna Caddesi'ni dolaşıp esnafın derdini dinlediğimiz 3 saat süre boyunca gözlemlediğimiz şey ıssızlık oldu. Çarşıdan gelip geçenlerin sayısı ve alışveriş, bir yıl önceki duruma oranla "Yok" denecek kadar düşüktü.

VERESİYE AÇMAZI
Süresi geçmiş ve tahsil edilememiş bir tomar senedi gösteren bir esnaf, acı gerçeği şöyle dile getirdi: "Vatandaşın parasızlık kıskacı içinde olduğunu biliyoruz. Biz de işlerin kesatlığı yüzünden boğulmuş durumdayız Bu yüzden veresiye riskini göze alıyoruz. Gördüğünüz gibi senetlerin çoğu ödenmiyor. Müşteri batarken, biz de onunla birlikte batıyoruz."

KÖTÜYE GİDİYOR
ALIŞVERİŞİN en hareketli olması gereken öğle saatlerinde bomboş olan çarşıda kuyumcudan lokantacıya kadar tüm esnaf kan ağlıyor; ne indirimin, ne promosyonun para etmediğinden yakınıyor. Durum hep kötüye doğru gidiyor. Esnaf uyarıyor: "Birkaç ay daha gecikilirse önleme gerek kalmayacak, çünkü ortada çarşı kalmayacak."

Esnafın derdi de talebi de aynı: Çarşı eridi; kurtarın!

BAKKAL

Baki Demirci

Bittik
Geçen yılki işin dörtte biri yok. Biz bittik. Bundan sonra belimizi doğrultmamız çok zor. Çünkü borç batağına gitgide daha fazla saplanıyoruz.

BAKKAL

Oktay Küçük

Çok zor
Esnafın derdi büyük. Herkes veresiye alışveriş ediyor. Paranın büyük kısmı geri dönmüyor. Zaten ciromuz da yerlerde sürünüyor. İşimiz çok zor.

ZÜCCACİYE

Mürvet Şengezer

Çıkmaz
Caddede yol yapımına başladılar, işler iyice kesildi. Kirayı, vergiyi ödeyemiyorum. Çıkmazdayım. Devletimiz esnafın yüzüne baksın, elinden tutsun.

MOBİLYACI

Necip Meriç

Keseden
Kasım ayı sonundan beri sürekli düşüşteyiz. Her ay, geçmiş ayı aratıyor. Durmadan keseden yiyoruz. Siftahsız kapatıyoruz. Biz de şaşırıp kaldık.

KONFEKSİYON

Güler Yılmaz

Geçti
Üç yıl önceki ciromuzu inanın bugün yakalayamıyoruz. O güzel ve hareketli günler geçti. Kapıda kuyruk olanlar bir yana, artık siftahı unuttuk gitti.

KUYUMCU

Servet Örge

Kesat
Altın alışı da satışı da yok. Herkes bozdurmaya geliyor. Bizde ise para yok, alamıyoruz. Vatandaş da, biz de birbirimize mahcup oluyoruz. İşler kesat.

KASAP

Necmi Cin

Yok ki
Geçen seneye göre işler yarı yarıya düştü. Vergileri, kirayı ödeyemez haldeyiz. Para yok ki verelim. Çalışıyoruz ama karşılığını alamıyoruz. Perişanız.

BERBER

Muharrem Altun

Durduk
İnsanlar eskisinden çok daha seyrek saç traşı oluyor. İşlerimizde inanılmaz düşüşler var. Bazen gün boyu kapımız açılmıyor. Biz de iyice durduk.

OKTAY APAYDIN


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır