kapat

21.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Din öğretmenlerine 'cesur yürek' kitap
Din dersi programını değiştirerek reform yapan Milli Eğitim Bakanlığı Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi öğretmenlerine de din kitabı hazırladı. Din öğretiminde özel öğretim yöntemleri ve öğretme-öğrenme sürecinin bilimsel çerçevesiyle ilgili analiz ve yorumlarını da içeren 'Din Öğretiminde Yeni Yaklaşımlar' adlı kitapta ilginç sözler de bulunuyor. İşte bu sözlerden bazıları: 'Din alanında yeniden yapılanma' bölümünde, Einstein'ın 'Dinsiz bilim aksak, bilimsiz din ise kördür', 'İnsanın İslam anlayışı' bölümünde Goethe'nin 'Bir şey her şey için, her şey bir şey için vardır' sözü, Cesur Yürek isimli filmden 'Herkes ölür. Ama herkes gerçekten yaşamış olmaz' repliği...

Böyle evlilik hiç görülmedi
Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde yaşayan zihinsel ve bedensel engelli İsa Akelma, aile tablosunu çıkarmak için Nüfus Müdürlüğü'ne gitti, bir sürprizle karşılaştı. Çünkü bekar olan Akelman, nüfus kayıtlarına göre İran uyruklu bir bayanla evli olduğunu görünüyor. Zihinsel ve bedensel özürlü İsa'nın ağabeyi Osman Akelma, şaşkınlıklarını şöyle anlattı: "Kardeşim İran uyruklu Somayeh Rahımı ile evli görülüyor. Olamaz. Çünkü 28 yaşındaki kardeşim hem zihinsel hem de bedensel engelli. Hiç evlenmedi. Birileri sahte belgelerle böyle bir olayı gerçekleştirmiştir. Şikayetçi olacağız."

Hayri Kozakçıoğlu'nun damadına gizli celse
Şikayetçi Rana Yörük: Selçuk Alan beni çok yıprattı. Sonuna kadar peşini bırakmayacağım

DYP Genel Başkan Yardımcısı Hayri Kozakçıoğlu'nun damadı Selçuk Alan, bir TV programında hosteslik yapan Rana Yörük'ün şikayeti üzerine yargılanmaya başladı. Alan, dün, İstanbul 3. Ağır Ceza'da hakim karşısına çıktı."Irza geçmeye eksik teşebbüs", "darp ve alıkoyma" suçlarından hakkında 14.5 yıla kadar hapis cezası istenen Alan, tutuklu bulunduğu Bayrampaşa Cezaevi'nden getirildi. Alan duruşmanın 'gizli' yapılmasını istedi. Hakim kabul etti. Alan'ın, kendisine yöneltilen suçları reddettiği öğrenildi. Duruşma ertelendi. Yörük, duruşma çıkışında şöyle konuştu: "Yıpratıcı süreç yaşadım. Sonuna kadar şikayetçi olacağım."

Türkan HİÇYILMAZ


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır