kapat

21.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Minibüs çetesine darbe
Minibüsçüler Odası Başkanı Ali Kemal Aktürk'ün de aralarında bulunduğu 55 kişi, 20 trilyonun üzerinde haksız kazanç sağladığı gerekçesiyle gözaltına alındı

İstanbul'da minibüsçülerden usulsüz para toplandığı iddiasıyla harekete geçen polis, aralarında Minibüsçüler Odası Başkanı Ali Kemal Aktürk'ün de bulunduğu 55 kişiyi gözaltına aldı. Polis, derneğin tüm evraklarını incelemeye alırken, Aktürk ile adamlarının üzerinde çeşitli çap ve markalarda 3 ruhsatsız silah ele geçirildi.

Polis Minibüsçüler Odası'nın, minibüs şoförlerinden usulsüz para topladığı yönündeki ihbarla İçişleri Bakanlığı'nın talimatı üzerine harekete geçti. Derneğin Kadıköy'deki merkezine baskın düzenleyen polis Başkan Ali Kemal Aktürk ve 55 adamını 3 adet ruhsatsız silahla gözaltına aldı.

SAHTECİLİK VE HARAÇ İDDİASI
"Cürüm işlemek amacıyla çete kurmaktan" suçlanan Aktürk ve adamlarının, usulsüz işlemler yaparak 20 trilyon liranın üzerinde haksız kazanç sağladığı ileri sürüldü. Aktürk'ün ayrıca, adamları aracılığıyla minibüsçülerden bağış adı altında sahte makbuzlar ile haraç aldığı, sahte plakalarla minibüs çalıştırdığı ve hat fiyatlarını kendisinin belirlediği iddia ediliyor. Ayrıca Alibeyköy-Bayrampaşa hattında çalışan minibüsçüler arasındaki kavganın ardında da Aktürk'ün olduğu öne sürüldü.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen zanlıların sorgusu sürerken, gözler bir süre önce, İçişleri Bakanlığı müfettişleri tarafından hazırlanan raporda "yolsuzluk" yapmakla suçlanan Başkan Ali Kemal Aktürk'e çevrildi. Traktör, zırhlı araç, kamyonet plakalı araçlara sahte belge ve minibüs plakası verilmesi olayıyla ilgisi ortaya çıkan Aktürk, "Bu plakaların sahte olduğunu ben ihbar ettim" diye kendini savunmuştu.

BAŞKANIN SERVETi
Muavinlik yaparak hayata başlayan Minibüsçüler Odası Başkanı Ali Kemal Aktürk'ün trilyonu aşan serveti şöyle:

* Son model bir BMW

* Döviz büroları

* Düğün salonları

* 8 hatlı minibüs

* Trabzon'da otel

* Fikirtepe'de kahvehane

* Oda başkanlığından 1.5 milyar maaş.

Salih AYDIN


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır