kapat

21.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Profesörün para feryadı
İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Rektörü Prof. Dr. Gülsün Sağlamer, Marmara Denizi ve çevresindeki yer hareketlerini izlemeyi amaçlayan proje hazırladıklarını ancak, kaynak bulamadıkları için hayata geçiremediklerini bildirdi.

İzmit'teki bir ilköğretim okulunun açılış törenine katılan Sağlamer deneme aşamasındaki projenin maliyetinin 5 milyon dolar olduğunu belirterek, "Marmara bölgesindeki yer hareketlerini izlemeyi amaçlayan bu önemli projeye maalesef kaynak bulamadık. Türkiye'nin başka büyük sıkıntıları olduğu için, hayati önem taşıyan bu projelere sıra gelmiyor" dedi. Projeden, 2 yıllık bir çalışma sonrasında sonuç alınabileceğini anlatan Sağlamer, şunları söyledi:

80 İSTASYON
"Proje, Marmara Denizi'nin çevresine 80 istasyon kurulmasını ve bu istasyonlardan merkeze aktarılacak bilgilerin değerlendirilmesini öngörüyor. Bilgiler, analiz edildikten sonra değerlendirilecek ve bunun sonucunda deprem tahminleri yapılabilecektir." Sağlamer, İTÜ'nün hazırladığı 3.2 milyon dolarlık başka bir deprem projesine de, 10 yıllık bir çalışma sonucunda kredi sağlanabildiğini dile getirerek, yeni proje için kaynak arayışını sürdüreceklerini kaydetti.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır