kapat

21.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Her yerde kar var
Özlemle beklenen kar yağışı hayatı felce uğrattı. İzmir'de bir kişi donarak öldü. 1687 yerleşim birimiyle irtibat kesildi

Soğuk hava ve kar yağışı tüm yurtta yaşamı olumsuz etkiledi. Pek çok karayolunda ulaşım güçlükle sağlanırken, birçok köy yolu da ulaşıma kapandı. İzmir'in Yenişehir semtinde sokakta yatan bir kişi donarak hayatını kaybetti.

DOĞU ANADOLU
Doğu Anadolu Bölgesi'nde 1687 yerleşim birimiyle irtibat kesildi. Kar kalınlığı, Bitlis'te 40, Tatvan'da 60, Hakkari ve ilçelerinde bir metre, Muş'ta 42, Ağrı'da 37, Erzurum ve Ardahan'da 16, Van'ın Çatak ve Başkale ilçelerinde 20 santimetreye ulaştı. Palandöken Kayak Merkezi'nde ise kar kalınlığı 27 santimetreyi buldu.

KARADENİZ
Orta Karadeniz'de, yoğun kar yağışı yüzünden 541 köy yolu ulaşıma kapandı. Bölgede, yoğun kar yağışı özellikle Samsun`un Asarcık, Havza, Kavak ve Vezirköprü, Ordu'nun Mesudiye, Gölköy, Gürgentepe, Aybastı, Çamaş, Kabadüz, Kabataş, İkizce, Kumru, Amasya`nın Merzifon, Gümüşhacıköy, Hamamözü, Göynücek, Taşova, Suluova, ilçelerinde etkili oldu.

ANAMUR'A İLK KAR
İçel'in Anamur ilçesinde son olarak 1967 yılında kara tanık olanlar, 34 yıl sonra yeniden kar gördü. Açıkta muz üretimi yapan çiftçiler korku yaşarken, vatandaşlar kartopu oynayarak karın tadını çıkardı.

UÇAK SEFERİ İPTAL
Türk Hava Yolları'nın bu sabah yapılması gereken Konya-İstanbul uçak seferi de pistteki buzlanma nedeniyle gerçekleştirilemedi. Kar kalınlığının Konya merkezinde 9, bazı ilçe merkezlerinde de 35 santimetreye kadar yükseldi.

ULUDAĞ'DA KAR SEVİNCİ
Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ'da da, önceki gün başlayan kar yağışı devam ediyor. Uludağ'da kar kalınlığı 90 santimetreye ulaştı.

BOLU'DA BUZLANMA
Ankara-İstanbul karayolunda, Bolu Dağı`nın Düzce kesiminde buzlanma nedeniyle kayan bir kamyonun devrilmesi sonucunda ulaşım 4 saat süreyle yapılamadı.

HAFTA SONUNA KADAR KAR YAĞIŞI
Meteorolojİ İşleri Hava Tahminleri Daire Başkanı Seyfullah Çelik, önümüzdeki üç gün ülke genelinde karla karışık yağmur ve kar yağışlarının etkili olacağını söyledi. Çelik önümüzdeki günlerde ülke genelinde beklenen hava durumunu gün gün yorumladı.

BUGÜN: Karadeniz kıyılarıyla, Doğu Güneydoğu Anadolu'nun doğusu kar yağışlı geçecek. Ege ve Batı Akdeniz kıyılarında yağmur beklentisi var.

PERŞEMBE: Ege ve Marmara'nın doğusu, Akdeniz, İç Anadolu, Batı karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da kar var.

CUMA: Marmara, Ege ve Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri yağışlı.

HAFTA SONU: Yağışlar yine sürecek. Ancak daha ılık bir hava beklentisi var.

HAVA SOĞUYACAK
Hava sıcaklıkları önmüzdeki günlerde tüm ülkede hissedilir derecede düşecek.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır