kapat

21.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
İşte kahraman polis
Tribün izdihamında ölümü pahasına kalabalığın içine dalıp 6 çocuğun hayatını kurtaran polis memuru Ömer Akcan, 'Kim olsa aynı şeyi yapardı' dedi

Bursa'da geçen Pazar günü meydana gelen 'tribün izdihamı'nın bir faciaya dönüşmesi güvenlik güçlerinin büyük çabalarıyla önlendi.

Bursaspor- Erzurumspor maçı öncesinde 'Teksaslılar' ismiyle anılan holigan seyircilerin bulunduğu kale arkası tribünlerinde yaşanan olayda, özellikle bir polis memurunun çocukları kurtarmak için gösterdiği çaba ise gözlerden kaçmadı. Herkes bu polis memurunun kim olduğunu merak etti.

Binlerce kişinin gözü önünde ölümü göze alarak izdihamın içine dalıp, 6 çocuğun hayatını kurtaran polis memuru Ömer Akcan ise, "Benim yerimde kim olsa aynı şeyi yapardı" dedi.

EZİLECEKTİM...
Kahraman polis memuru Ömer Akcan önceki gün izdihamdan kurtardığı 14 yaşındaki Emre Barbaros'u evinde ziyaret etti. Kurtarıcısıyla buluşan Barbaros, "İnsanlar bir anda kapıya hücum etti. Yüklenmeyle beraber demirler koptu ve altta kaldım. Artık her şeyin bittiğini ve ezilerek öleceğimi sandım. Hayatımı sana borçluyum. Çok teşekkür ederim" dedi.

ÖDÜLLENDİRİLECEK
Bursa Emniyet Müdürü Aydın Genç, polis memuru Akcan'ın örnek bir davranış sergilediğini söyledi. Bursa Emniyet Müdürü Genç, statta yaşananlarla ilgili soruşturmanın sürdüğünü belirtirken, polis memuru Akcan'a para ödülü ve takdirname verileceğini de açıkladı.

Bir ay sonra baba olacak
TRİBÜN izdihamında ezilen çocukların feryatlarının hâlâ kulaklarından gitmediğini söyleyen polis Ömer Akcan bir ay sonra baba olacak. Akcan, duygularını şöyle anlattı: "Düdüğümü çala çala tribüne girdim. Ezilen çocukları gördükçe aklıma doğacak çocuğum geldi. Kimi bacağıma bastı kimi sırtıma, ama 6 çocuğu çıkarmayı başardım. Ama çocukların sesleri hala kulaklarımda."

İbrahim ÖGE


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır