kapat

21.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Türk kadınının 4 büyük kabusu
Türkiye'de kadınlar en çok orgazm güçlüğü isteksizlik ve vajinismus'tan çekiyor!

Toplumsal ve kültürel nedenlere bağlı olarak meydana gelen cinsel sorunlar Doğu toplumlarındaki kadınların en büyük sorunu. Psikologlar Türkiye'de de, çoğunluklafayıp olduğu gerekçesiyle saklanan bu sorunların beraberinde daha büyük sorunları getirdiğine, hatta evli çiftlerde boşanmalara kadar gidebildiğine dikkat çekiyor. İşte Türk kadınlarının yaşamını kabusa çeviren cinsel sorunları...

1-Vajinismus sendromu
Batı toplumlarında az görülmesine rağmen Türkiye'deki kadınların en büyük cinsel sorunu vajinismus. Genellikle ilk gece korkusuna bağlı olarak ortaya çıkan sorun kadının vajen kaslarını istemdışı kasması ve penisin, vajen içine girememesi olarak tanımlanıyor. Beyinsel olduğu söylenen sorunun tedavisi mümkün.

2-Orgazm güçlüğü
Kadınların ikinci büyük sorunu ise 'yeterince uyarılmalarına ve cinsel ilişkiye girmelerine rağmen' orgazm olamamaları. Kadının aşırı zevk alıp kontrolü kaybetme korkusu, kullandığı depresyon ilacının organik etkisi ya da sevişme pozisyonu, kadının orgazma ulaşmasını engelleyebilen faktörler arasında.

3-Cinsel isteksizlik
Kadınların yaşadığı bir diğer sorun ise 'cinsel isteksizlik'. Travmatik olaylar veya hormonal nedenlerden kaynaklanabilen isteksizlik sonradan da oluşabiliyor ve bazen yaşam boyunca devam edebiliyor. İsteksizliğin nedenleri arasında doğum kontrol hapları, sakinleştiriciler, ameliyatlar yer alıyor.

4-İlk gece korkusu
Uzmanlara göre ilk gece hem kadın hem de erkek için zor bir deneyim. Daha önce birbirini tanısalar bile çiftler ilk gecede psikolojik ve bedensel olarak bazı kısıtlamalar içine giriyor. Kadının yaşadığı ilk gece korkusunun temelinde ise toplumsal baskı yatıyor.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır