kapat

21.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Finansinvest
KISA KISA KISA

Önal: Parayı tıkır tıkır öderiz
Ekonomiden sorumlu Devlet Bakanı Recep Önal, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile Başbakan Bülent Ecevit arasında yaşanan gerginliğin ardından istikrarın zedelendiğini bildirdi. Önal "Siyasi istikrar olmadan hiçbir şey yapmak mümkün değil" dedi. Yaşanan devlet krizinin istikrar programını olumsuz etkileyebileceğini belirten Önal, "Ekonomik programın temeli siyasi istikrara dayanıyor. El birliği ile siyasi istikrara sahip çıkmalıyız" dedi. 3.9 katrilyonluk iç borç ödemesinde bir sorun yaşanmayacağını anlatan Önal, "Hazine 3.9 katrilyonluk ödemeyi tıkır tıkır yapacaktır. Hazine rahatladı" dedi. Fatih ATİK

Devalüasyon telaffuz edilmemeli
G-20 Zirvesi sonrası önceki akşam 20 ülkenin maliye bakan yardımcılarına bir yemek veren Maliye Bakanı Sümer Oral adeta soru yağmuruna tutuldu. Özelllikle, gelişmekte olan piyasalar kategorisinde kabul edilen Brezilya ve Meksika temsilcileri Oral'dan detay bilgi almaya çalıştı. Oral, ekonomik programı sırat köprüsünden geçmeye benzetti ve "Türkiye'nin gerginliğe tahammülü yok" dedi. Oral, daha sonra şunları söyledi: "Kriz, bizim krizimiz. Bir şekilde üstesinden gelinecek. Bu kadar emek verildi. Artık geri dönüş olmaz." Oral, devalüasyon beklentisi yaratıldığının hatırlatılması üzerine "Bu aşamada devalüasyonu telaffuz bile etmemek lazım " diye konuştu.

Kombassan'dan Almanya ortaklarına 'sakin olun' uyarısı
Gurbetçilerden kâr ortaklığı sistemi içinde para toplayarak, Türkiye'nin en büyük gruplarından biri haline gelen Kombassan Holding de ekonomik krizden etkilendi. Almanya'daki Kombassan ortaklarına, Haşim Bayram imzası ile giden mektupta, krizin herkesi sıkıntıya soktuğu ve ortakların her türlü talep ve dilekçelerinin geçici bir süre durdurulduğu ibaresi yer aldı. Ortakların menfaatlerinin korunması için bir dizi karar alındığı belirtilen ve "Allah rızası için okuyun" diye başlayan mektupta, şöyle denildi: "Kriz her şirketi olduğu gibi bizi de etkiledi. Ürettiğimiz malların bedellerinin büyük çoğunluğu zamanında tahsil edilememekte. Bütün nakit akışını ve ödemeler dengesini etkilemektedir. Allah'a şükürler olsun ki biz kredi kullanmadığımız için alacağımız borcumuzdan daha fazladır. Bütün bunlar Allah'ın izniyle gelip geçicidir...."

THY için teklif süresi uzatıldı
Türk Hava Yolları'nın özelleştirilmesine ilişkin açılan ihalede, son teklif verme tarihi 30 Mart 2001 tarihine kadar uzatıldı. THY'nin özelleştirilmesi için, 14 Aralık 2000'den itibaren verilen ilanlarla ihaleye çıkılan süreçte, süre uzatımında, şartname alan potansiyel yatırımcı kuruluşlardan gelen süre erteleme talepleri dikkate alındı. THY'ye sadece Air France'ın ciddi alıcı olduğu, Türk gruplarından Oyak'ın erteleme talebinin de Türkiye ile Fransa arasında yaşanan gerginlik dikkate alınarak ertelendiği belirtildi. Buna göre, daha önce 28 Şubat 2001 olarak belirlenen son teklif verme tarihi, 30 Mart 2001 tarihine kadar uzatıldı.

ÖFK'lar sigorta fonu oluşturuyor
Özel Finans Kurumları Birliği (Finans-Bir), bankalardakine benzer bir sigorta fonu oluşturmak üzere Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'na başvurdu. Özel Finans Kurumları Birliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, 19.12.1999 tarihinde yürürlüğe giren yasal düzenlemeyle Bankalar Kanunu'na tabi olarak çalışmaya başlayan ÖFK'lar, bankalardaki tasarruf mevduatı için geçerli bulunan Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu benzeri "Cari Hesaplar ve Katılma Hesapları Sigorta Fonu" kurulması için hazırladıkları taslak çalışmayı yasal bir düzenleme haline getirilmesi amacıyla BDDK'ya sundular. Finans-Bir açıklamasında, daha sonra şöyle denildi: "Yeni sigorta fonu, Bankalar Kanunu'ndaki düzenlemeye paralel olarak ÖFK'lardaki cari hesapları ve katılma hesaplarını kapsayacak."

Telekom Ay-Cell'de ısrarlı
Türk Telekom, GSM 1800 hizmeti verecek olan Ay-Cell şirketinden vazgeçme ya da bu adı değiştirme gibi bir yaklaşımının söz konusu olmadığını bildirdi. Türk Telekom, GSM 1800 şirketi Ay-Cell ile internet ortamındaki bir adresin isim benzerlikleri nedeniyle, yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, şunlar kaydedildi: "Türk Telekom'un GSM 1800 hizmetini verecek olan Ay-Cell'den vazgeçmesi ya da bu adı değiştirmesi gibi bir yaklaşımı söz konusu değildir."

Mudo'ya perakendeci ödülü
Türk hazır giyim sektörünün önde gelen markalarından Mudo, Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Derneği'nin tarafından Yılın Perakendecisi Ödülü'ne layık görüldü. Bu yıl ikincisi düzenlenen yarışmada Mudo, 8 mağazasında kârlılığını artırması, müşteri sadakatini oluşturması ve çok iyi ürün seçimiyle ödülü kazandı.

Bar-Cafe Fuarı yarın açılıyor
İnterteks Uluslararası Fuarcılık tarafından düzenlenen Bar-Cafe 2001, 2. İstanbul Uluslararası Bar & Cafe Ekipmanları, Sistem ve Donanımları Fuarı, yarın Hilton Exhibition Center'da açılıyor. Fuar 25 Şubat'a kadar ziyaretçilere açık olacak fuarda bar-cafe sistem ve donanımları, endüstriyel mutfaklar ile sektörün diğer tüm yenilikleri, en zengin seçenekleri ve işlevsel çözümleri ile birlikte fuarda sergilenecek.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır