kapat

21.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Finansinvest
Kangoo taksi geliyor
Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, özel olarak tasarlanan Kangoo'nun taksi modelini bu yıl içinde pazara sunacaklarını müjdeledi

Geçtiğimiz yılın aksine 2001'de sıkıntılı günler yaşayan otomotiv sektörü, krizden kurtulmak için çeşitli yollar aramaya devam ediyor. 100 binlerle ifade edilen stokları eritmek için yapılan kampanyalar da otomotivcilerin yüzünü güldürmeyi başaramadı.

Reel söktörde yaşanan tüm bu kan kayıplarına bir de Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile Başbakan Bülent Ecevit arasındaki kriz eklenince, piyasalarda moraller sıfıra indi. Piyasanın canlandırmayı hedefleyen Renault Mais de tüketicilere farklı modeller sunacak.

PROGRAM OYNAK
Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, taksicilerden gelen yoğun talep üzerine Kangoo'nun özel olarak dizayn edilen taksi versiyonunu bu yıl içinde pazara sunacaklarını müjdeledi.

Taksi şoförlerinin saldırılardan korunmasını sağlayan demir kafese sahip araç, Londra'da kullanılan özel taksileri andırıyor. Fiyatı henüz belli olmayan aracın normal versiyonunun fiyatı 8-10 milyar lira arasında değişiyor. Önceki gün tam krizin gerçekleştiği saatte randevulaştığımız Aybar'la görüşmemiz sıcak gelişmeler yüzünden uzarken, kendisi krizle ilgili olarak şu yorumu yaptı:

"Sektördeki durgunluk ancak yılın ikinci yarısında atlatılabilecek. Piyasaların düzelmesi için hükümetin ekonomik programda kararlılık göstermesi gerekiyor. Krizde de görüldü ki program hala oynak.

Devletin temel 4 görevi dışında hiçbir icraatta bulunmaması lazım. Her yerde devletin ağırlığı var. Bu piyasaları olumsuz etkiliyor."

İLK YARI ÜMİTSİZ
Bu yılın ilk 3 ayına çok önem verdiklerini belirten Aybar, Mart sonunda pazarın nasıl şekilleneceğininin görülebileceğini söyledi. Yılın ilk yarısı için ise fazla umutlanmamak gerektiğini ifade eden Aybar, şunları söyledi:

"Ekonominin böyle gitmesi durumunda 320 binli satış adetlerine ulaşılır. İyimser tahminle 400 bin adetlik satış olacağı kanısındayım. Bu yıl yüzde 23-24'lük bir pazar payı hedefledik. 2001 yılında önce 4x4 Scenic modelini, daha sonra yenilenen Clio'yu, yılsonunda da Laguna'yı tüketicilerle buluşturacağız."

İnternetten 12 günde 138 sipariş
İNTERNET üzerinden otomobil satışına 7 Şubat'ta başladıklarını ifade eden İbrahim Aybar, "12 günlük süre içinde renault.com.tr'a girenlerden 138 sipariş aldık. Yarın ilk otomobili müşterimize teslim edeceğiz. İleride satışlarımızın önemli bir bölümünü buradan yapabiliriz" dedi. Aybar'a öncelikli üç hedefini sorduğumuzda ise şu cevabı aldık: Pazar payımızı artırarak lider olmak, e-ticarette önemli mesafeler kaydetmek ve tercih edilir bir marka olmak.

Temel İhtiyaç
İbrahim Aybar, geçtiğimiz hafta OSD Genel Kurul'unda Ticaret ve Sanayi Bakanı Ahmet Tanrıkulu'nun sözlerinden, hükümetin otomotivcilerden daha gür ses istediği anlamını çıkardığını kaydetti. Aybar, otomobilin artık temel ihtiyaç maddesi olarak görülmesi gerektiğine de dikkat çekerek, "10 yıl içinde 1 milyon otomobil satışı gerçekleşecek" dedi.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır