kapat

21.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Göbek bağı mucizesi
Bebeklerin doğduktan sonra kesilen göbek bağları felçli hastalar için umut kapısı oldu. Amerika'nın Güney Florida Üniversitesi doktorlarından Paul R.Sanberg'in iki yıldır üzerinde çalıştığı yöntemde göbek bağından alınan hücrelerin felç sonrası zarar gören hücrelerin yerini alabileceği belirtiliyor. Özellikle felç ve Alzheimer hastalarında birçok yıpranmış hücre bulunduğunu ve bunların şimdiye kadar tedavisinin mümkün olmadığını söyleyen Sanberg, bebeklerin göbek bağından alınacak hücreler sayesinde bu sorunun ortadan kalkabileceğini vurguladı. Doğan bebeklerin yüzde 99'unun göbek bağının boş yere çöpe atıldığını belirten Sanberg, felçli bir hastanın tedavisinde kullanılmak üzere 1 ya da 2 göbek bağının yeterli olduğunu savundu. Yöntemi şimdiye kadar 60 felçli fare üzerinde deneyen doktorlar, farelerin yüzde 80'ini tedavi edebildiklerini söyledi.

Terlemeye iğneyle son
Elleri, ayakları, koltukaltları devamlı terleyenlere ve buna bir türlü çözüm bulamayanlara müjde! Amerika'da aşırı terlemeye karşı yeni geliştirilen bir aşı geliştirildi. New England Journal of Medicine'in dergisinin haberine göre, Botox adı verilen iğneyi kullananlar 5 ile 10 ay boyunca aşırı terleme sorunu çekmeyecekler. Aşı aşırı terleme sorunu bulunan 79 kişide denendi ve yüzde 75'inden olumlu sonuç alındı. Tedaviyi şimdiye kadar 12 hastasına uyguladığını ve hepsinin de çok memnun olduğunu söyleyen cilt doktoru Stephenie Marschall, tedavinin başarıya ulaşması için aşının tam 20 defa yapılması gerektiğini belirtti.Aşının, terleme sorunu olan kişinin neresi çok terliyorsa oraya yapıldığını söyleyen Marschall, "Aşı can yakıyor, ancak acıyı hafifletmek için özel bir krem kullanılıyor" dedi. Kısacası ya acı, ya ter... Tercih sizin.

Bush'a tarikat baskısı
Göreve gelir gelmez Beyaz Saray'da "İnanç Bürosu" kuran Amerikan başkanı George Bush, tarikatların baskısı altına girdi. Göreve başlarken dini kuruluşlara hükümet fonlarından yardım sözü veren Bush, Scientology ve Moon tarikatlarının yardım talebiyle karşı karşıya kaldı. Bush'un toplumun önemli kesimi tarafından kabul görmeyen bu tarikatlara vereceği cevap merak konusu.

İsrail bomba yağdırdı
İsrail ordusunun önceki gece Batı Şeria'ya düzenlediği bombardımanda 8 kişi yaralandı. İsrail askerleri, El Hader köyünde 2 evi bombaladılar. Saldırıda 6 Filistinli yaralandı. Tulkarim'e yönelik bombardımanda 1 Hollandalı ile 1 Güney Afrikalı da yaralandı. Bu arada Irak'a düzenlenen hava harekatından sonra, Irak'ın saldırmasından korkan İsrail halkı ise gaz maskelerine akın etti.

Bin Ladin elde kaldı
Afganistan'daki Taliban yönetiminin, Suudi teröristi Usame bin Ladin'i sınırdışı etmeye hazır olduğu öne sürüldü. Pakistan'da yayımlanan Dawn gazetesi'nin haberine göre, Taliban lideri Molla Ömer'in Pakistan İçişleri Bakanı Muineddin Haydar'a Bin Ladin'i Suudi Arabistan'a iade etmeye hazır olduklarını söyledi. Taliban yönetimi ise, iddialarla ilgili açıklama yapmadı.

E-mail'le suçlu avı
İngiliz polisi Scotland Yard, Başkent Londra'da yaşayanlara e-mailler göndererek, soygun ve hırsızlıklar konusunda vatandaşları uyaracak. Marylebone bölgesinde denemelerine başlanacak yöntem başarılı olursa, Londra'nın tamamında yaygınlaştırılacak. Projeye katılmak isteyenlere düzenli olarak gönderilecek e-maillerde suçluların tanımları ile gerekli önlemler anlatılacak.

San Fransisco-Paris uçakla 17 milyon lira
Amerikan havayolları şirketi United Airlines, bilgisayarın hatası yüzünden, uluslararası seferleri için hayal olacak kadar düşük fiyata bilet sattı. Yapılan açıklamada, internetteki sitede 31 Ocak'ta uluslararası seferler için 55 dakika boyunca 143 adet biletin, sudan ucuz bir fiyata satıldığı bildirildi.

Dünyanın en büyük havacılık şirketlerinden United Airlines'ın "www.ual.com" adresindeki sitesine uğrayan müşterilerden bazılarının San Francisco-Paris biletini 17 milyon Türk Lirası'na aldığı görüldü. Hong Kong gibi uluslararası uçuş biletlerinin de çok düşük ücretlerle satıldığı saptandı.

Köpeklere çok şık koleksiyon
Moda dünyasının önde gelen isimlerinden Marie Poirier, yeni bir trende imza attı. Poirier'in, Yorkshire cinsine hazırladığı özel koleksiyon, Fransa'nın başkenti Paris'teki Av ve Doğa Müzesi'nde düzenlenen bir defileyle izleyenlerin beğenisine sunuldu.

HER AYRINTI TAMAM
İnsanın bu dört ayaklı sevimli dostları, makyajdan, saçlarına, aksesuvarlarına kadar her türlü ayrıntı yerine getirilerek podyuma çıkarıldı. Defile, Jacques Garcia adlı sanatçının aynı müzede yer alan "Köpeklerin Hayatı" adlı fotfoğraf sergisi kapsamında düzenlendi.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır