kapat

21.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
FBI ajanı 15 yıl Ruslar'a çalıştı
Amerika bu casusluk olayıyla çalkalanıyor: Üst düzey FBI ajanı Ruslar'ın adamı çıktı

Amerikan Federal Soruşturma Bürosu FBI'ın 27 yıllık ajanı Robert Philip Hanssen'in Rus casusu olduğu ortaya çıktı. 56 yaşındaki ajan 15 yıldan beri bilgi sızdırıyordu. Ruslar'dan bu sürede toplam 1 milyon dolar ve çeşitli elmas ziynet eşyası aldı. Aylardır takip edilen Hanssen, Pazar gecesi Virginia'nın Alexandria bölgesindeki evinden çıkıp yakındaki bir parka gitti. Elindeki paketi bırakıp ikinci noktadaki Ruslar'ın koyduğu 50 bin doları aldı. Evine dönen Hanssen, FBI tarafından yakalandı.

Hanssen, Amerika'nın elektronik izleme sistemleriyle ilgili gizli bilgileri sızdırması için kullanılıyordu. Ajanın FBI'daki görevi ise Amerika'da görev yapan Ruslar'ı takip etmekti. Ruslar tarafından konulduğu iddia edilen bir dinleme cihazını bir Amerikan güvenlik biriminde bulduğunda FBI'daki konumunu sağlamlaştırmıştı. Skandalı ortaya çıkartan NBC Televizyonu, "uçurulan bilgilerin" Amerika'nın güvenliği açısından son derece önemli olduğunun altını çizdi.

FBI'DAKİ ÜÇÜNCÜ KÖSTEBEK
Hanssen'in evi polis çemberi altına alınırken, komşuları olayın şokunu hala atlamadı. Hanssen'i her Pazar kiliseye giden, 6 çocuk babası, sakin bir insan olarak tanıdıklarını belirten komşuları, "Polisin anlattıklarına inanamıyoruz" dedi. Hanssen olayı, FBI tarihindeki üçüncü casusluk olayı. Richard Miller 1980'lerde, Earl Pitts de 90'ların sonunda yine Rusya'ya casusluk yapmak suçuyla yakalanmıştı.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır