kapat

21.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Ağırlığınca zeka!
'Kaç kilo doğdun?' sorusuna kızara bozara cevap verenlere müjde! Tosuncuk olmak artık utanç değil, gurur vesilesi

Tombul bebekler daha akıllı oluyor... İngiliz araştırmacılara göre, bebeğin doğduğu kilosu, 26 yaşına gelinceye kadar zeka seviyesinde önemli etkiye sahip. Araştırmayı yürüten ekibin başkanı Marcus Richards, "İlk kilo, bebeğin zekasını etkileyen faktörlerin başında geliyor. Yaş ilerledikçe buna çevre ve aile etkenleri de ekleniyor. Üstelik iri bebeklerin büyük çoğunluğu gelecekte akademik kariyer de yapıyor" diye konuştu. İşte uzmanların ağırlıkla doğru orantı kurduğu zeka üzerine tespitleri:

ASGARİ LİMİT 2.5 KG.
* Prematüre olarak doğmadıysanız çok şanslısınız. Çünkü araştırmacılar, 2.5 kilonun zeka için "normal" sayıldığını belirtiyor.

* Bazı durumlarda zekanın gelişimi için ağırlık yetersiz kalabiliyor. Dr. Richards bu durumları, "Doğumdan sonra kalabalık bir evde yaşama, bebeğin soluduğu havanın kirli oluşu, boşanmış bir ailede yetişme gibi etkenler zeka gelişimini durdurabilir, hatta geriletebilir" diye açıklıyor.

* Süper zeka için gerekli olan ağırlığa gelince... 4 bin kadın ve erkek üzerinde yapılan araştırma sonucunda, tosuncukların IQ'sunun yüksek olduğu belirlenmiş. Ama kaç kilonun ne kadar IQ'ya eşit olduğu henüz bulunamamış.

* İngiliz araştırmacılar 8 yaşın IQ seviyesinde kilit nokta olduğunu savunuyor. Bu yaştaki bir çocuğun zekası ne kadar parlak olursa, ileride o kadar yüksek IQ sahibi olunuyor.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır