kapat

11.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yazarlar
Emir büyük yerden!
Çankaya'dan Güniz Sokağa inişinden beri herkesin siyasete dönüp dönmeyeceğini merak ettiği Demirel, şartlarını DTP'lilere açıkladı, "Dönüşüm size bağlı" dedi

Cumhurbaşkanlığı görevini devretmeden önce "Güniz Sokak'ta tavuk beslemeyeceğini" söyleyen Süleyman Demirel, uzun süredir siyasete dönüş konusunda sessiz. Ancak geçtiğimiz günlerde görüştüğü DTP'lilere söyledikleri, hem kendisiyle, hem siyasetle, hem de DTP ve diğer partilerle ilgili önemli mesajlar içeriyor. DTP'lilerin aktardığına göre Demirel'in söyledikleri ilginçti:

* SİZ OLMUŞSUNUZ - DTP'ye saygımı ve sevgimi biliyorsunuz, 18 nisan seçimlerinden beri kapısı açıktır. Partinin bundan sonra Türk siyasetinde daha aktif rol oynaması ülkenin geleceğinde var sayılması önemli. Adam yeni oluşum yapacak, siz oluşmuşsunuz.

*ŞARJ EDİN - Bilhassa ilçe kongrelerinin kalabalık ve canlı, ruhlu olmasıdır. Akünün şarjını tepeden değil tabandan almanızı istiyorum. Ben tantana ya da şaşaa aramıyorum, ruhu olan halkla irtibatı olan kongreler istiyorum. Ateşin üstü küllenmiş, üfleyin koru çıksın. Hep dışarıdan bir şey beklemeyin, birisi gelip üfleyecek, boşuna beklemeyin.

* Deniz bitmez - Siyaset ne kadar kötü olursa olsun, ülke nasıl yönetilirse yönetilsin denizin bittiği görülmemiştir. Bir çıkış mutlaka bulunur. Sizin bir mirasınız var.

* DYP Yanlış elde Ğ DYP, Demokrat Parti ve AP'nin mirasını reddetmiştir. 85 mahkemeye giderek yaratığımız DYP yanlış ellerdedir. DP ve AP'nin terekesi ve mirası size aittir.

* Çakı gibi olmalısınız - Benim alacağım karar sizin göstereceğiniz performansa, kongrelerde göstereceğimiz çalışmalarınıza bağlı. Ben attığım her adımı başarıyla attım. Attığınız her adımı başarıya ulaştırmanız için çakı gibi olmanız lazım. (Grup içinde bulunan izmir İl Başkanına seslenerek) il başkanı kızım, bütün ilçelerin olmasın, önce birkaç ilçen olur sonra devamı gelir.

* Arkasından da ekleyin - Sizden istediğim okumuş, okumamış, bütün halkı içinize alın. İlçelerde süzünü esirgemeyen ve gözü kara insanlara ihtiyaç var. İlçe başkanlarına gittiğinizde böyle yapmalarını söyleyin, arkasından da ekleyin "emir büyük yerden" deyin.

Sedat BOZKURT


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır