kapat

11.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Kabloyu kim kesti?
Eczane bilgisayarı kablosunun kesilmesinde güçlü olasılık: Sabotaj!

Yeni yönetim "Sabotaj" derken eski Başhekim kabloyu çocukların kopardığını iddia ediyor; hastanede personel yetersizliği de had safhada

İŞLETMESİ SSK'ya devredilen Bezm-i Alem Vakıf Gureba Hastanesi'nde yeni ve eski yönetim arasındaki gerginlik hizmeti aksattı. Bilgisayar kablosunun esrarengiz şekilde kesilmesi, günde 2000 hastaya hizmet veren eczanede kaos yarattı, uzun çile kuyrukları oluştu. Eczanedeki personel yetersizliği de hizmete sekte vuruyor.

SSK İstanbul Sağlık İşleri Müdürü Dr. Hikmet Çevik, bilgisayar kablosunun kesilmesini "sabotaj" olarak niteledi. Başhekim Nedim Kara da "Kesinlikle sabotaj var. Hastalara ve bize büyük sıkıntı yaşatıldı" dedi. Eski Başhekim Rıza Kutaniş ise "Boşuna yaygara yapıp iftira etmesinler; kabloyu çocuklar kopardı" diye konuştu.

İsyan eden hastalarla personel arasında sert tartışmalar yaşandı

Vakıf Gureba'nın işletmesinin SSK'ya devredilmesi nedeniyle başgösteren gerilim giderek tırmanıyor. Bilgisayar kablosu kesilen eczanede hizmet de adeta bıçakla kesildi. Yüzlerce hasta kuyruklarda ıstırap çekti. Günlerdir kuyruğa girip ilacını alamayanlar var. Hastalarla personel arasında sert tartışmalar yaşandı. Eczane bölümündeki 10'dan fazla bankoda sadece bir-iki görevli çalışıyor.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır