kapat

11.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yazarlar
Böyle sorumsuzluk olmaz
Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde Cumartesi gecesi başlayacağı söylenen onarım çalışmaları gündüze alınınca, trafik alt üst oldu. Sürücüler çıldırma noktasına geldi!

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün, İstanbul-Ankara istikametindeki 2 sağ şeridinde, dün akşam saat 21.20'de başlayacağı açıklanan asfalt onarım çalışmasının gündüze alınması köprüde inanılmaz bir trafik sıkışıklığına neden oldu.

Köprünün Güney kesiminde, İstanbul-Ankara istikametindeki sabahın erken saatlerinde başlayan onarım çalışmalarında her ne kadar, Kuzey kesimindeki 1 şerit bu yöne tahsis edildiyse de bu güzergahı tercih eden çok sayıda araç trafiğe takıldı.

KABUS GİBİ TRAFİK
Köprüdeki 2 gişe de devredışı bırakılınca araç konvoyu kilometrelerce uzadı. Avrupa Yakası'nda TEM Otoyolu Kağıthane katılımından Avrupa Yakası'nda ise Kavacık'tan itibaren oluşan kuyruğun uzunluğu her iki yakada 8 kilometreyi buldu. Güneşli bir günü dışarıda geçirmek isteyen İstanbullular, tam bir kabus yaşadı.

GECE BAŞLAYACAKTI
Önceki gün yapılan ve dün gazetelerde yer alan açıklamaya göre, asfalt onarım çalışmaları 10 Şubat Cumartesi günü saat 21.30'da başlayacak ve 12 Şubat Pazartesi sabahı saat 06.00'da bitirilmiş olacaktı. Karayolları 17. Bölge Müdürü Vekili Asım Öztürk'ün yazılı açıklamasına göre çalışmalara ait iş programı hazırlanırken, teknik aciliyet, mevsim şartları, günlük trafik koşulları, okul ve tatil trafiği gibi etkenlerin titizlikle incelendiği belirtiliyor ve şöyle deniliyordu: "24 saat sürekli olacak şekilde sürdürülecek çalışmalar için otoyol üzerinde standartüstü 'çalışma mahalli trafik işaretleme tedbirleri' uygulanacaktır."

'Mecbur kalmadıkça yola çıkmayın!'
Karayolları 17'nci Bölge Müdür Vekili Asım Öztürk, yaptığı açıklamada "Hazırlıklara 9 Şubat Cuma gecesi 21.30'da başladık. Sabah da çalışmaya geçtik. Cumartesi ve Pazar gününü değerlendirmemiz gerekiyordu. Bunun için geç bile kalmıştık. Alternatifimiz yok" dedi.

Asfalt onarım çalışmasının tek şeritte sürdüğünü, diğer şeritte de malzemelerin ve araç gereçlerin durduğunu belirten Müdür Vekili Asım Öztürk, "Geriye 2 şerit kalıyordu. Biz Kuzey bölgesinden bir şeridi de bu yöne verdik. Ancak ağır vasıtaların da Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nü kullanması nedeniyle trafik sıkıştı" açıklamasını yaptı. Kendisinin de trafiğe yakalandığını belirten Öztürk, "Başka alternatifimiz yok. İstanbullular mecbur kalmadıkça trafiğe çıkmasın. Anlayış bekliyoruz" diye konuştu. Öztürk, onarımın pazartesi sabahına dek bitirileceğini söyledi.

Tırdan dökülen hurda yığını 2 kişinin ölümüne neden oldu
Bursa'nIn Gemlik İlçesi'nde, dün meydana gelen akıl almaz kazada 2 kişi feci şekilde can verdi. Bursa-İstanbul karayolunun 36'ıncı kilometresinde saat 03.50 sıralarında meydana gelen kazada, İstanbul yönüne giden Mahmut Boz'un kullandığı 34 YM 6714 plakalı kamyonet, önünde seyreden ve sürücüsü belirlenemeyen 16 ZH 268 plakalı Tır'dan dökülen demir hurdalarına çarptı.

TIR SÜRÜCÜSÜ KAÇTI
Kazada, kamyonetin sürücüsü 48 yaşındaki Mahmut Boz ve yanında bulunan 31 yaşındaki Canan Özdemir hayatını kaybetti. Tır sürücüsü olaydan sonra kayıplara karışırken, polis olayla ilgili soruşturmaya başladı. Polis yetkilileri kayıplara karışan Tır sürücüsünün tespitine çalışıldığını belirtiyor.

Saatlerce mahsur kaldılar
Eskişehir Savunma Sanayii'ne götürülen askeri toplardan biri elektrik hattını kopardı. Yolcular perişan oldu...

Hayati KILIÇ -Veli SARIBOĞA


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır