kapat

04.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Kırkındaki güzellik
Entelektüel yıldız Julianne Moore, 'Hannibal'da Anthony Hopkins'in karşısında Jodie Foster'ın yerini alacak

Kuzuların Sessizliği filmini unutan var mı? Varsa bir kere daha hatırlayacak çünkü önümüzdeki aylarda filmin devamı çıkacak karşımıza. Ancak önemli bir rol değişikliğiyle. Jodie Foster'ın yerine Julianne Moore oynuyor. Ve filmin adı da 'Hannibal'. Zirâ yazar Thomas Harris'in "Kuzuların Sessizliği"nin devamını getirdiği üçlemenin son ayağı, bizde de piyasada olan "Hannibal".

Hannibal Lecter hatırlayacağınız üzere "Kuzuların Sessizliği" filminde sürekli kafes içinde izlediğimiz yamyam entellektüeldi. Şimdi Hannibal dışarıda ve insan yemeğe devam ediyor. Ve elbette bu sefer kafayı taktığı kişi de Julianne Moore oluyor. Film hakkında çok fazla bilgiye sahip değiliz ama ilkinden de fazla kan revan içinde olduğu söyleniyor...

MANOLYA MOORE
Peki güzel FBI ajanını oynayan Julianne Moore'u yeterince tanıyor muyuz bakalım? En son "Manolya" filmindeki depresif ve sinirli kadın rolüyle karşımıza çıkan Moore'un sinema kariyeri tam anlamıyla sessiz ama güçlü adımlarla ilerler. Askeri hakim bir baba ve psikiyatrist bir annenin kızı olan Julianna Moore çocukluğu boyunca dünyanın birçok yerinde yaşar. Liseyi bitirdikten sonra Boston Üniversitesi'nin Güzel Sanatlar Fakültesi'nde oyunculuk okuyan Moore, mezun olduktan sonra Manhattan'a yerleşir ve tiyatrolarda oyunculuğa başlar. Tiyatroda keşfedilen Moore, bir süre sonra gündüz kuşağı televizyon programlarında kendine roller bulur. Televizyonda çok seyredilen dizilerde oynadıktan sonra Holywood filmlerinde de boy gösterir.

İlk önemli filmi "Beşikteki El" olur. Ama esas çıkışını Harrison Ford ve Tommy Lee Jones ile oynadığı "Kaçak" filmiyle yapar. Sonra bir sahnesinde aktristi belden aşağısı çıplak vaziyette gördüğümüz Robert Altman'ın "Short Cuts" filmi gelir.

İlk başrolünü Spielberg'in "Jurassic Park" filmindeki paleantolog rolüyle oynar. "Boogie Nights", derken "Big Lebowski"deki acayip ressam kadın olarak karşımıza çıkar. Ve tabii unutulmaz film "Manolya"... 40 yaşındaki oyuncu şimdiye kadar bir kere evlenmiş. Bir tane oğlu var. Bakalım "Hannibal"da nasıl bir performansı var, usta Anthony Hopkins'in karşısında Jodie Foster'ı aratacak mı; hep beraber göreceğiz...


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır