kapat

10.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yazarlar
KISA KISA KISA

Ünlülerin ayakkabıcısı Tod's açıldı
Ünlülerin ayakkabıcısı Tod's İstanbul'da ilk mağazasını açtı. İtalyan Della Valle Grubu bünyesinde bulunan ve dünyanın en pahalı ayakkabı markalarından bire olan Tod's, krize rağmen Türkiye'de satış yapacağına inanıyor. Yüksek gelir grubuna hitap eden Tod's ileride Ankara'da da bir mağaza açmayı düşünüyor. Doğuş Holding bünyesindeki Arena Giyim tarafından Türkiye'ye getirilen Tod's, ayakkabıları ile olduğu kadar çantaları ile de ünlü. 70 ülkede mağazası bulunan Tod's'u Türkiye'ye getiren Arena Giyim, Emperio Armani ve Gucci'nin de Türkiye temsilciliklerini yürütüyor. Tod's markası, Hilary Clinton, Claudia Schiffer, Elizabeth Hurley, Antonio Banderas gibi ünlüleri de giydiriyor.

Cari açık 9.3 milyar dolar
1999 yılının ocak-kasım döneminde 275 milyon dolar açık veren cari işlemler dengesi, 2000 yılının aynı döneminde 9.3 milyar dolara açık verdi. Türkiye'nin dış ticaret açığı ise 2000 yılının ocak-kasım döneminde, 21 milyar dolar oldu. Dış ticaret açığının artmasında ihracat gelirlerinin yüzde 1.4, bavul ticaretinin yüzde 33,8 artmasına karşın, ithalat harcamalarının (CIF) yüzde 37 büyümesi ana neden olarak gösterildi.

THY'ye 6 ay sonra yüzde 10 zam geldi
Thy, iç hat bilet ücretlerine yüzde 10.42 zam yaptı. 23 Şubat'tan itibaren geçerli olacak yeni tarifede, İstanbul-Ankara bilet ücreti, 48 milyon liradan 53 milyon liraya yükseltildi. Ağustos'tan bu yana zam yapılması için Ulaştırma Bakanlığı ile uzlaşmaya çalışan THY, yüzde 35 zam istiyordu. Bakanlık ise enflasyon hedefinin yüzde 25 olduğunu belirterek, bu zam oranını kabul etmeyeceklerini açıklamıştı.

İşbank'tan İş-Tim'e sermaye
İş Bankası, iştiraklerinden İş-Tim Telekomünikasyon Hizmetleri'nin sermaye artırımına 26.6 trilyon lira ile katılacağını açıkladı. İş Bankası'ndan Borsa'ya gönderilen açıklamaya göre, şirketin sermayesi 190 trilyon lira artırılarak 545 trilyon liraya yükseltilecek. Ve tamamı nakit olarak ödenecek. İş Bankası da hissesine isabet eden 26.6 trilyon liralık rüçhan hakkı kullanacak.

Garanti YO'nun tahtası kapalı
Garanti Yatırım Ortaklığı A.Ş.'nin işlem sırası geçici olarak işleme kapatıldı. Şirketin geçici vergi beyennamesi ekinde vergi dairesine sunulan ve sermaye piyasası mevzuatına göre düzenlenmemiş olan 31 Aralık 2000 tarihli ayrıntılı gelir tablosunun, prosedüre uygun olmadığı bildirildi. Borsa'dan yapılan açıklamada şirketin tahtasının pazartesi gününden itibaren tekrar işleme açılacağı kaydedildi.

G-20 toplantısı 18 Şubat'ta
Aralarında Türkiye'nin de bulunduğu G-20 platformunun ön toplantısı 18-19 şubat tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleştirilecek.Toplantıya maliye bakan yardımcıları ile merkez bankası başkan yardımcıları düzeyinde katılım olacak. İstanbul'da G-20 platformunun bakanlar düzeyinde yapılacağı yıllık toplantısının gündemi, yeri ve tarihi belirlenecek.

Demirbank'ın satışı hızlı olacak
* Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) tarafından farklı bir ihale sürecine tutulan Demirbank için alıcılara tanınan başvuru süresi dün doldu.

*Dördü yabancı, toplam 8 kadar büyük grubun Demirbank için teklif verdiği tahmin ediliyor. Bazılarına göre ise bu sayı 10'u ulaşmış durumda.

*En güçlü alıcı olarak daha önce Demirbank'tan vazgeçtiğini açıklayan HSBC'nin adı geçiyor. HSBC'nin Demirbank'ı alması durumunda Türk bankacılık sektörünün kredibilitesi açısından olumlu bir sürecin doğacağı ifade ediliyor.

*HSBC'nin yanı sıra yabancı talipler arasında Amerika, İngiltere ve Almanya'dan da Demirbank'a talip olan bankaların bulunduğu kaydediliyor.

*Tek resmi talep ise Akbank'tan geldi. Akbank'ın Demirbank'ta işi sıkı tutacağı söylentiler arasında.

*Koç Grubu'nun ve OYAK'ın da talipler arasında yer aldığı konuşuluyor.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır