kapat

06.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yazarlar
Erbakan'dan ölüm ilanı
Kapatılan Refah Partisi Genel Başkanı siyasi yasaklı Necmettin Erbakan, Avusturalya'daki trafik kazasında hayatını kaybeden Nakşibendi Tarikatı liderlerinden Mahmut Esat Coşan ile öldükten sonra barıştı.

Erbakan, Milli Gazete'ye verdiği ilanda "Muhterem kardeşim" dediği Esat Coşan'ın ailesine başsağlığı diledi.

Erbakan'ın "Taziye" başlıklı ilanında, "Muhterem kardeşim Prof. Dr. Mahmut Esat Coşan Beyefendi ve kıymetli damadı Prof. Dr. Ali Yücel Uyarel'in Avusturalya'da müessif bir trafik kazası sonunda Cenab-ı Hakk'ın rahmetine yürüdükleri haberini büyük bir üzüntüyle duymuş bulunuyorum. Cenab-ı Allah'tan kendilerine en büyük manevi mükafatları vermesini diler, başta Necati Coşan Hocaefendi olmak üzere Coşan ailesi mensuplarına ve bütün sevenlerine sabr-ı cemil niyaz ederim" dedi.

NÜFUZUNU TANIMADI
Öğrencilik yıllarında Nakşibendi Lideri olan Mehmet Zahit Kotku'nun İskenderpaşa Cemaati arasında yer alan Erbakan, yine Kotku'nun teşvikiyle siyasete atılmıştı. Kotku'nun ölümünden sonra ise Erbakan ile cemaatin başına geçen damadı Esat Coşan'ın arası açılmıştı. Erbakan, Kotku'nun yerini alan Coşan'ın nüfuzunu tanımamıştı. Coşan da Erbakan'ı yurtdışından topladığı paraları şahsi menfaatleri için kullanmakla suçlamıştı.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır